OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Eπιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Δεσκάτης στο Υπουργείο Οικονομικών για το επίδομα θέρμανσης

Ο Δήμαρχος Δεσκάτης Δημήτρης Κορδίλας έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας  για το επίδομα θέρμανσης με παραλήπτες τον Υπουργό Οικονομικών και τον Βουλευτή Γρεβενών κ. Πάτση.

Ο λόγος της αντίδρασης είναι η φημολογία ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να χορηγήσει το επίδομα θέρμανσης σε εκείνα τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν ως καύσιμη ύλη, καυσόξυλα ή πέλλετ, για περιβαλλοντικούς λόγους.

«Θεωρούμε, ότι μία τέτοια απόφαση είναι κατάφορα άδικη και μάλιστα αδικεί κατοίκους μειονεκτικών και ορεινών περιοχών, όπως η δική μας,  οι οποίοι δεν έχουν εναλλακτικές λύσεις στη θέρμανση,  πέραν των καυσόξυλων και του πέλλετ» αναφέρει σχετικά ο Δήμαρχος προσθέτοντας πως: «ο αποκλεισμός τους από το επίδομα θέρμανσης, λόγω του είδους της καύσιμης ύλης που χρησιμοποιούν, θα ενισχύσει την αδικία που ήδη υφίστανται, ως κάτοικοι ορεινής περιοχής με τις ιδιαίτερες δυσκολίες αντιμετώπισης του χειμώνα και του επιβαρυμένου κόστους που συνεπάγεται αυτό».

Διαβάστε αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής:

ΘΕΜΑ: Επίδομα θέρμανσης.

ΠΡΟΣ: Υπουργείο Οικονομικών [Υπόψη αναπληρωτή υπουργού κ. Σκυλακάκη].

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Γραφείο Βουλευτού Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, κ. Πάτση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου των τελευταίων ημερών, πρόθεση της Κυβέρνησης διά του Υπουργείου σας, είναι η επέκταση της χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης και σε άλλες μορφές καυσίμων υλών,  όπως του φυσικού αερίου, πέραν του πετρελαίου θέρμανσης όπου χορηγούνταν μέχρι τώρα.

Επίσης, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, φημολογείται ότι το επίδομα θέρμανσης, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να το χορηγήσει σε εκείνα τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν ως καύσιμη ύλη, καυσόξυλα ή πέλλετ, για περιβαλλοντικούς λόγους.

Θεωρούμε, ότι μία τέτοια απόφαση είναι κατάφορα άδικη και μάλιστα αδικεί κατοίκους μειονεκτικών και ορεινών περιοχών, όπως η δική μας,  οι οποίοι δεν έχουν εναλλακτικές λύσεις στη θέρμανση,  πέραν των καυσόξυλων και του πέλλετ.

Οι κάτοικοι της περιοχής μας, εκτός του ότι έχουν να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες συνθήκες του χειμώνα, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της περιοχής, δεν έχουν τη δυνατότητα της προμήθειας άλλων ειδών καύσιμης ύλης [χαρακτηριστικά σας αναφέρουμε ότι φυσικό αέριο δεν διατίθεται μέχρι σήμερα σε όλο το Νομό Γρεβενών]. Έτσι οι περισσότεροι χρησιμοποιούν  ως καύσιμη ύλη  καυσόξυλα ή πέλλετ, λόγω κόστους και της ευκολότερης προμήθειάς των.

Κατά συνέπεια ο αποκλεισμός τους από το επίδομα θέρμανσης, λόγω του είδους της καύσιμης ύλης που χρησιμοποιούν, θα ενισχύσει την αδικία που ήδη υφίστανται, ως κάτοικοι ορεινής περιοχής με τις ιδιαίτερες δυσκολίες αντιμετώπισης του χειμώνα και του επιβαρυμένου κόστους που συνεπάγεται αυτό.

Παρακαλούμε όπως, λάβετε υπόψη σας όλα τα παραπάνω που σας αναφέρουμε και στις αποφάσεις που προτίθεστε να λάβετε να τα εκτιμήσετε δεόντως και να προλάβετε την αδικία που διαφαίνεται ότι δημιουργείται.

Ο Δήμαρχος

Κορδίλας Κ. Δημήτριος

 

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice