OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δωρεάν Μαστογραφίες σε γυναίκες ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Δήμου Ασπροπύργου

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας μέσω του Κέντρου Κοινότητας του  Δήμου  Ασπροπύργου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, Προαγωγή Υγείας  (ΕΔΔΥΠΠΥ) και τον Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι», διοργάνωσαν  την παροχή δωρεάν ψηφιακών μαστογραφιών σε  γυναίκες ευπαθών και ευάλωτων ομάδων του τοπικού πληθυσμού, ηλικίας 40-69 ετών. Η  εξέταση πραγματοποιήθηκε στις 8 Οκτωβρίου του 2020 σε ειδικό Κέντρο Μαστού.

Ο Σύλλογος Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι» παρείχε δωρεάν τις μαστογραφίες στις γυναίκες ενώ το λοιπό κόστος της δράσης,  ανέλαβε  ο Δήμος Ασπροπύργου. Η μεταφορά των γυναικών από και προς το Κέντρο Μαστού, πραγματοποιήθηκε  με όχημα του Δήμου που διατέθηκε αποκλειστικά για τον συγκεκριμένο σκοπό. Τη διασφάλιση ότι οι προς εξέταση γυναίκες ανήκαν πράγματι στις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και πληρούσαν τα απαραίτητα κριτήρια και προϋποθέσεις της συμμετοχής, ανέλαβε η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου.

Τέλος, η όλη διαδικασία  προς και από το Κέντρο Μαστού πραγματοποιήθηκε με την τήρηση  όλων των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης, ασφάλειας και  υγιεινής που επιβάλουν οι κανονισμοί προστασίας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

 

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice