Δήμος Ορεστιάδας: Περισσότερη ανακύκλωση και λιγότερα σκουπίδια

Στη δημοσιότητα έδωσε ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης τα στοιχεία της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. όπου αποτυπώνεται η στροφή των πολιτών της Ορεστιάδας στην ανακύκλωση συμβάλλοντας καθοριστικά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα η ποσότητα των Ανακυκλώσιμων Υλικών αυξήθηκε κατά 10,4 % ενώ η ποσότητα των Αστικών Στερεών Αποβλήτων μειώθηκε κατά 3 %.

Αναλυτικά η ενημέρωση του Δήμου:

«Με βάση τα στοιχεία της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. το 9-μηνο του 2020 (Ιανουάριο-Σεπτέμβριο) οι ποσότητες των αποβλήτων του Δήμου μας, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 παρουσίασαν τις παρακάτω διακυμάνσεις:

Η ποσότητα των Αστικών Στερεών Αποβλήτων μειώθηκε κατά 3 %

Η ποσότητα των Ανακυκλώσιμων Υλικών αυξήθηκε κατά 10,4 %

Απώτερος στόχος μας είναι η περεταίρω μείωση των ποσοτήτων των Αστικών Στερεών Αποβλήτων με ταυτόχρονη αύξηση των ποσοτήτων των Ανακυκλώσιμων Υλικών και σε αυτή την κατεύθυνση προσανατολίζεται ο σχεδιασμός της λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας.

Στα πλαίσια της επίτευξης αυτό του στόχου ο Δήμος μας θα υλοποιήσει και φέτος το πρόγραμμα follow green στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στους κατοίκους του Δήμου μας, για την προσπάθεια που καταβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση και τους παροτρύνουμε να συνεχίσουν ακολουθώντας πάντα τους κανόνες της ανακύκλωσης, σε ότι αφορά τα είδη και τον τρόπο που ανακυκλώνουμε».
Σχολιάστε