Δήμος Μαραθώνος: Παιδικός Εικαστικός Διαγωνισμός με θέμα «Ειρηνικές Πόλεις» 2020

O Δήμος Μαραθώνος στα πλαίσια των δράσεων και ως μέλος του Διεθνούς Οργανισμού «Mayors for Peace» (Δήμαρχοι για την Ειρήνη), με έδρα την Χιροσίμα της Ιαπωνίας, συμμετέχει στον παιδικό εικαστικό διαγωνισμό με θέμα «Ειρηνικές Πόλεις» 2020. Ο διαγωνισμός αφορά τα παιδιά που ζούνε σε αυτές τις πόλεις. Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθούμε με όλους τους τρόπους να προάγουμε την έννοια της ειρήνης στα παιδιά που είναι και το μέλλον της ανθρωπότητας. Μέσω τέτοιων δράσεων συντελείται η εξοικείωση των παιδιών σε έννοιες όπως φιλία, αγάπη και ειρήνη.

Ειρηνικές πόλεις… Πόλεις φτιαγμένες από αγάπη, πόλεις που ίπτανται, πόλεις στις οποίες οι άνθρωποι βαδίζουν ελεύθεροι και χαμογελούν, στις «Ειρηνικές Πόλεις» δεν υπάρχει φόβος ούτε ντροπή, σε αυτές τις πόλεις σέβονται τον άνθρωπο, τον εμπνέουν και τον βοηθούν να δημιουργήσει στίχους, εικόνες, τραγούδια και σιωπές. Σε αυτές τις πόλεις έχει πάρκα, πλατείες, δέντρα και λουλούδια….. Δεν ζωγραφίζω αυτό που βλέπω… Ζωγραφίζω αυτό που σκέφτομαι….

Στον διαγωνισμό θα συμμετέχουν παιδιά από 6 – 14 ετών και θα υπάρχουν δύο κατηγορίες μαθητών η 1η κατηγορία θα αφορά παιδιά 6 – 10 ετών και η 2η κατηγορία θα αφορά παιδιά 11 – 14 ετών. Ο Δήμος μέσω μιας 3μελούς επιτροπής θα επιλέξει 5 ζωγραφιές από κάθε κατηγορία, ήτοι συνολικά 10 ζωγραφιές και θα τις αποστείλει στην Γραμματεία του Οργανισμού Mayors for Peace.

Έχουν ήδη αποσταλεί οδηγίες προς όλα τα Δημοτικά και Γυμνάσια σχολεία του Δήμου Μαραθώνος ώστε να ξεκινήσουν τα παιδιά να ζωγραφίζουν τα έργα τους. Η λήξη του διαγωνισμού θα είναι την Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020. Τα τελικά αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στα μέσα Ιανουαρίου 2021 από την Γραμματεία του Οργανισμού Mayors for Peace.

Θα απονεμηθούν τα κάτωθι βραβεία στους νικητές, για κάθε μια από τις δύο κατηγορίες:

  • 1 βραβείο Πρώτης Θέσης
  • 2 βραβεία Δεύτερης Θέσης
  • 3 βραβεία Τρίτης Θέσης

Σε όλους τους κερδισμένους θα δοθούν διπλώματα και αναμνηστικά δώρα.

Το έργο ζωγραφικής που θα κερδίσει το «Προεδρικό Βραβείο» θα τυπωθεί στους πλαστικούς φακέλους της Οργάνωσης που θα διανέμονται σε διάφορες δράσεις.

  1. Σημειώσεις
  • Τα έργα που θα υποβληθούν στον διαγωνισμό ανήκουν στην πνευματική ιδιοκτησία της Γραμματείας
  • Τα υποβληθέντα έργα τέχνης μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άλλους Δήμους που είναι μέλη του Οργανισμού μετά την έγκριση της Γραμματείας.
  • Τα έργα τέχνης, ονόματα, ηλικίες, δήμος και χώρα των νικητών του Διαγωνισμού που κέρδισαν το «Προεδρικό Βραβείο» καθώς και του «Βραβείου Εξαιρετικής Απόδοσης» θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα Mayors for Peace.
  1. Πληροφορίες

Τμήμα Παιδείας Δήμου Μαραθώνος

Υπεύθυνη: Εύη Γεωργουλάκη Σοφιανού

Τηλ. 22943 20578

e – mail: [email protected]
Σχολιάστε