Δήμος Λαυρεωτικής: Επίσκεψη Υπουργού Ναυτιλίας στο Λαύριο και τον Οργανισμό Λιμένα Λαυρίου

Την πόλη του Λαυρίου και τον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου επισκέφθηκε την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020 ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κοςΠλακιωτάκης Ιωάννης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων – Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κο Κυριαζόπουλο Ευάγγελο, τη Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα Καλογήρου Χριστιάνα και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιάρη.

Τον κοΠλακιωτάκη υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς μαζί με την Πρόεδρο του ΟΛΛ κα Κουλουβράκη Ιωάννα, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κοΒακόνδιο Γιώργο,  τον Κεντρικό Λιμενάρχη Λαυρίου κο Νικολόπουλο Σίμο και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση για θέματα που αφορούν την πόλη του Λαυρίου και τη λειτουργία του Κεντρικού Λιμένα της περιοχής. Επιπλέον, συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη της πόλης και του λιμανιού όπως η επέκταση του προαστιακού και της Αττικής Οδού προς το Λαύριο, η κατασκευή της Περιφερειακής Οδού που θα παρακάμπτει δυτικά το Λαύριο, η προσέλευση και λειτουργία κρουαζιερόπλοιων και η τοποθέτηση πλωτών εξέδρων για την επέκταση της μαρίνας μέσα στην πόλη.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς «το Λιμάνι του Λαυρίου είναι ένα λιμάνι εθνικής σημασίας που εξυπηρετεί ποικίλες δραστηριότητες. Η αξιοποίησή του σε συνδυασμό με τα έργα που αναμένεται να πραγματοποιηθούν σχετικά με τον προαστιακό και το οδικό δίκτυο συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη και την αναβάθμιση του Δήμου μας».
Σχολιάστε