OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης: Συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος για τα προβλήματα λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (30/9) η προκαθορισμένη συνάντηση εκπροσώπων του Δήμου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα τα προβλήματα λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Νίκος Ταγαράς, ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων ΥΠΕΝ κ.Μανώλης Γραφάκος, ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου κ.Σταύρος Αργειτάκος, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ.Βλάσης Τσιώτος και οι επικεφαλής των μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας κ.Φάνης Μπρακούλιας και κ.Σπύρος Καραβάς.

“Αναλύσαμε διεξοδικά τις ελλείψεις και τις δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται στην εγκατάσταση του ΧΥΤΑ και ζητήσαμε από τον ΦΟΔΣΑ την άμεση αλλά και την μακροπρόθεσμη επίλυση των προβλημάτων λειτουργίας της μονάδας, για την οποία από το 2012 υπεύθυνος είναι ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου.

Αποφασίστηκε ότι μέχρι την έναρξη λειτουργίας της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, η οποία υπολογίζεται σε 12-18 μήνες, είναι απαραίτητο να αναβαθμιστούν άμεσα τα λειτουργικά συστήματα του ΧΥΤΑ, πιθανότατα με κινητή μονάδα επεξεργασίας στραγγιδίων, αλλά και η αναβάθμιση του τρόπου διαχείρισης της μονάδας.

Τις επόμενες μέρες ο κ.Αργειτάκος ως πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ ο οποίος διαχειρίζεται την εγκατάσταση, θα μας παρουσιάσει την τελική πρόταση του, ώστε η εγκατάσταση να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία της. Σε κάθε περίπτωση όλοι μαζί σαν δημοτικό συμβούλιο θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα έτσι ώστε ο ΧΥΤΑ του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, ο μοναδικός αδειοδοτημένος στην περιφέρειά μας, να λειτουργεί σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς όρους αδειοδότησής του, με τρόπο αντάξιο των προσδοκιών των συνδημοτών μας” ανέφερε η σχετική ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice