Δήμος Κέας: Πρόγραμμα – Ενημέρωση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

Ο Δήμος Κέας ενημερώνει ότι λόγω της έξαρσης του κορονοϊού COVID-19 την παρούσα περίοδο και των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της διασποράς του, δεν θα πραγματοποιηθούν όλες οι στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις.

Την Τρίτη 27η Οκτωβρίου 2020 θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις στα Σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Οι φετινές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την 28η Οκτωβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη, περιλαμβάνουν, τέλεση δοξολογιών, οι οποίες θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και καταθέσεις στεφάνων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την τήρηση αυστηρών υγειονομικών διατάξεων.

Ως εκ τούτου, δεν θα πραγματοποιηθεί μαθητική παρέλαση, παρά μόνο

  • Νωρίς το πρωί οι καμπάνες των εκκλησιών θα σημάνουν χαρμόσυνα.
  • Θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ιουλίδα, καθώς και στον Ιερό Ναό της Αγ. Τριάδας στην Κορησσία στις 10.15 π.μ.
  • Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων στην Ιουλίδα από τον Έπαρχο Κέας – Κύθνου και τη Δήμαρχο Κέας και στην Κορησσία από τον Αντιδήμαρχο Κέας, εκπροσωπώντας όλους τους φορείς της Κέας που τα προηγούμενα χρόνια κατέθεταν στεφάνι.Σχολιάστε