Δήμος Καλαμαριάς: Επιτυχής και η δεύτερη αιμοδοσία σήμερα (5/10)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα Δευτέρα 5/10  και η δεύτερη αιμοδοσία, που οργάνωσε η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας  & Ισότητας των Δύο Φύλων, στο Θεατράκι «Οδού Χηλής. 

Το «παρών» στην  19η Εθελοντική Αιμοδοσία έδωσαν αρκετοί δημότες, οι οποίοι αναγνωρίζοντας ότι η προσφορά αίματος σώζει ζωές, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Καλαμαριάς  και έσπευσαν, εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού, να  δείξουν με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη στους συνανθρώπους, που έχουν ανάγκη αίματος.

Ο αριθμός των πολιτών  που προσήλθε ήταν  ιδιαίτερα ικανοποιητικός και ενθαρρυντικός και οι φιάλες που συγκεντρώθηκαν ξεπέρασαν τις 40, με δεδομένο μάλιστα  ότι το χρονικό διάστημα  που μεσολάβησε μεταξύ των δύο αιμοδοσιών ήταν  μόλις πέντε μέρες. 

Η Αιμοδοσία διεξήχθη  από ειδικά συνεργεία του Πανεπιστημιακού  Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, με τη λήψη μάλιστα όλων των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας και προστασίας.

Στη διάρκεια της αιμοδοσίας στο χώρο  βρισκόταν  και το παράρτημα του  Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Βορείου Ελλάδος, για ενημέρωση   και σήμερα  έχουν εγγραφεί  3 πολίτες,  ως εθελοντές  – δωρητές  οργάνων και ιστών.  
Σχολιάστε