Δήμος Δυτικής Αχαΐας: Ολοκληρώθηκε η απολύμανση του Γυμνασίου-Λυκείου Ριόλου

Ολοκληρώθηκε από τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας η απολύμανση του Γυμνασίου-Λυκείου Ριόλου από εξειδικευμένο συνεργείο, ύστερα από κρούσμα κορονοϊού που εντοπίστηκε σε εκπαιδευτικό. Η απολύμανση κάλυψε όλες τις αίθουσες και τους χώρους του σχολικού συγκροτήματος.

Πέραν αυτής της παρέμβασης ο Δήμαρχος ζήτησε με επιστολή του στον ΕΟΔΥ να εξετάσει την ανάγκη ιχνηλάτησης των επαφών του ασθενούς σε ότι αφορά τους 17 συναδέλφους του αλλά και τους μαθητές με τους οποίους ήλθε σε επαφή καθώς και τη διενέργεια των σχετικών τεστ. Ιδιαίτερα μάλιστα ο Δήμαρχος ζήτησε να γίνουν κατ’ απόλυτη προτεραιότητα τα τεστ για τους τρεις εκπαιδευτικούς που συνταξίδεψαν με τον προσβληθέντα από Ριόλο για Πάτρα ενώ επέμενε οπωσδήποτε για το κλείσιμο των Λυκειακών τμημάτων στα οποία δίδαξε ο προσβληθείς.

Επί πλέον ο Δήμαρχος θέτει ζήτημα προληπτικού, πλήρους κλεισίματος του συγκροτήματος επί 14ημερο λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι εξυπηρετεί μαθητές από ένα μεγάλο αριθμό τοπικών κοινοτήτων. Δεδομένου ότι οι μαθητές μετακινούνται, από και προς το σχολείο τους, με τα ίδια σχολικά λεωφορεία, εμφανίζονται αυξημένες οι πιθανότητες διασποράς του ιού σε μια ευρύτερη γεωγραφική ακτίνα γεγονός που καθιστά αιτιολογημένη τη λήψη έκτακτων μέτρων.
Σχολιάστε