Δήμος Αμοργού: «Μοναδικός δρόμος η επαγρύπνηση»

«Πρασίνισε» η Αμοργός, αναφορικά με την έξαρση της πανδημίας στην Ελλάδα, γεγονός που σκόρπισε ικανοποίηση στη Δημοτική Αρχή αλλά όχι και εφησυχασμό.

Στη χθεσινή ενημέρωσή του ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι: «Η Αμοργός λόγω παντελούς έλλειψης κρουσμάτων, κατεβαίνει από το επίπεδο 2 (Κίτρινο), στο Επίπεδο 1 (Πράσινο)» με την Δημοτική Αρχή να κάνει έκκληση στους πολίτες να συνεχίσουν να ακολουθούν τις συμβουλές και τις οδηγίες των επιστημόνων και να είναι προσεχτικοί στις μετακινήσεις τους εκτός Αμοργού.

«Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι μία καλή επιδημιολογική εικόνα είναι εξαιρετικά ευμετάβλητη. Ο μοναδικός δρόμος είναι η επαγρύπνηση και όχι ο εφησυχασμός σε ένα νησί που έχει δείξει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει την πανδημία με ορθό τρόπο» ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμος Αμοργού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου:

«Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην ενημέρωση των 18:00, «Η Αμοργός λόγω παντελούς έλλειψης κρουσμάτων, κατεβαίνει από το επίπεδο 2 (Κίτρινο), στο Επίπεδο 1 (Πράσινο).»

Πρόκειται για μια αισιόδοξη εξέλιξη, αποτέλεσμα της υπεύθυνης στάσης όλων των Αμοργιανών αλλά και της δυναμικής διεκδίκησης από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής για τη δίκαιη αντιμετώπιση του νησιού μας. Η τήρηση των αποστάσεων, η χρήση μάσκας σε σημεία συγχρωτισμού, η υγιεινή και η ασφάλεια στις μετακινήσεις έχουν αποδώσει μέχρι στιγμής θετικά αποτέλεσμα.

Όμως, πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι μία καλή επιδημιολογική εικόνα είναι εξαιρετικά ευμετάβλητη. Ο μοναδικός δρόμος είναι η επαγρύπνηση και όχι ο εφησυχασμός σε ένα νησί που έχει δείξει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει την πανδημία με ορθό τρόπο.

Απευθύνουμε έκκληση προς τους πολίτες, οι οποίοι έχουν επιδείξει υποδειγματική συμπεριφορά, να συνεχίσουν να ακολουθούν τις συμβουλές και τις οδηγίες των επιστημόνων και να είναι προσεχτικοί στις μετακινήσεις τους εκτός Αμοργού.

Μια ενδεχόμενη εμφάνιση κρουσμάτων, θα σημάνει αλλαγή του επιπέδου επικινδυνότητας και αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνική και οικονομική ζωή της Αμοργού.

Πρέπει να διαφυλάξουμε ότι με κόπο, αγωνία και στερήσεις έχουμε κερδίσει. Να παραμείνουμε υγιείς και να αντιμετωπίσουμε την πανδημία με υπευθυνότητα και αλληλοσεβασμό».

Παρακάτω ακολουθεί η ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ.Χαρδαλιά:

 

 

 
Σχολιάστε