Δήμος Αγίας Βαρβάρας: Πραγματοποιήθηκε προληπτικός έλεγχος για τη διάγνωση ανευρύσματος κοιλιακής αορτής

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθές (4/10) στον χώρο του ΚΕΠ υγείας του δήμου Αγ. Βαρβάρας, δωρεάν εξέταση-υπερηχογράφημα με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής.

Η εξέταση διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και απευθυνόταν σε ηλικιωμένους ανθρώπους 65-85 χρόνων, κατοίκους του δήμου μας.

Καταλυτική για την υλοποίηση της δράσης ήταν η εθελοντική συμμετοχή δύο εξαίρετων ιατρών-ακτινολόγων της περιοχής, του κ. Θεόδωρου Ξανθόπουλου και του κ. Ηρακλή Χρυσάντζα, οι οποίοι εξέτασαν 25 ηλικιωμένα άτομα, ενώ τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα προληπτικού ελέγχου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Τρία άτομα από τα 25 βρέθηκαν με παθολογικά ευρήματα, κάτι που επιβεβαιώνει το ότι η πρόληψη σώζει ζωές.

Ο δήμαρχος κ. Λάμπρος Μίχος δήλωσε: «Ακόμη μία σημαντική δράση πρόληψης και προαγωγής υγείας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πιλοτικής λειτουργίας του ΚΕΠ Υγείας του δήμου μας,  με την πολύτιμη αρωγή δύο διακεκριμένων ιατρών της πόλης μας, των κ.κ. Θεόδωρου Ξανθόπουλου και Ηρακλή Χρυσάντζα. Η φροντίδα και η προάσπιση της υγείας των πολιτών είναι απόλυτη προτεραιότητά μας».

O Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης επισήμανε ότι «Η έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση σώζει ζωές αποδεδειγμένα, στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι ο προσυμπτωματικός έλεγχος των πολιτών για τη διατήρηση της καλής υγείας. Είναι πολύ θετική η ανταπόκριση των δημοτών, δίνοντάς μας δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίσουμε τις δράσεις μας».
Σχολιάστε