Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών: «Είμαστε στο πλευρό των Αρμενίων αδελφών…»

Μήνυμα στήριξης του αρμενικού λαού, που εδώ και μέρες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ μαίνεται οργανωμένη πολεμική επίθεση του Αζερμπαϊτζάν, υπό τη στήριξη της Τουρκίας, έστειλε από το βήμα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που οργάνωσε η Αρμενική Νεολαία Ελλάδας, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε προχθές, Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020, στην πλατεία του Λευκού Πύργου, όπου παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών με επικεφαλής τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη. Σ’ αυτήν συμμετείχαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννα Αλεξιάδου, οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων Στέλιος Γκατζές και Πολιτικής Προστασίας Τάσος Τσακιρίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικούς Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Αρίστος Γαλανός, τα μέλη της παράταξης Μηνάς Στιντσιούδης και Άκης Κωστούδης, και ο γραμματέας της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, και μέλος της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία», Πέτρος Συριόπουλος.

Να σημειωθεί ότι στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη μέσω τηλεδιάσκεψης, ο δήμαρχος έφερε προς έγκριση πρόταση ψηφίσματος με το οποίο εκφράζεται η συμπαράσταση του δήμου στον αγώνα του αρμενικού λαού. Επίσης, πρότεινε την ανάρτηση της αρμενικής σημαίας στο δημαρχείο, όπως και τη δρομολόγηση των διαδικασιών για τη μετονομασία οδού σε οδό Γενοκτονίας των Αρμενίων.

«Ήρθαμε σήμερα εδώ όχι για να βγάλουμε λόγους, αλλά για να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλη την κοινωνία, σε όλο τον κόσμο, ότι ο λαός της χώρας μας, ο ελληνικός λαός, μαζί με τον αρμενικό λαό είναι αδέλφια και θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι τη τελική δικαίωση», τόνισε στο μήνυμά του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης χειροκροτούμενος από τους διαδηλωτές Αρμενίους, και συνέχισε: «Έχουμε κοινές ρίζες, κοινό πολιτισμό, κοινή θρησκεία. Έχουμε υποστεί την ίδια Γενοκτονία πριν από 110 χρόνια από τον ίδιο θύτη. Το τουρκικό καθεστώς εκείνης της εποχής σήμερα εκπροσωπείται από το καθεστώς του Ερντογάν. Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι, και εμείς ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά ακόμη πολύ περισσότερο το πολιτικό σύστημα της χώρας μας, κυβέρνηση και αντιπολίτευση ενωμένοι μαζί, έτσι ώστε οι διεθνείς Οργανισμοί, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και ο ΟΗΕ να πάρουν απόφαση για να καταδικάσουν τις δολοφονικές ενέργειες και του Αζερμπαϊτζάν αλλά και του τουρκικού καθεστώτος. Να επιβληθεί εμπάργκο τώρα και στα όπλα αλλά και στα προϊόντα έτσι ώστε να υπάρχουν σκληρές συνέπειες στις δολοφονικές ενέργειες. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε αδέλφια στον κοινό αγώνα. Δύναμη και πίστη για τη δικαίωση και του αρμενικού, και του ελληνικού και του κυπριακού λαού. Καλό κουράγιο και καλό αγώνα».
Σχολιάστε