Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου: «Το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου είναι βαθιά χαραγμένο στη συνείδησή μας»

Το φετινό πρόγραμμα για την εθνική επέτειο, λόγω των έκτακτων συνθηκών και την ματαίωση των παρελάσεων λόγω της πανδημίας διαμορφώνεται ως εξής:

Στην Κοινότητα Ταύρου

  • 9.45π.μ. Κατάθεση στεφάνων  στο Ηρώον:  από το Δήμαρχο Μοσχάτου- Ταύρου, από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ταύρου εκ μέρους όλων των Δημοτικών σχολείων του Ταύρου και από το 1ο Γυμνάσιο Ταύρου εκ μέρους όλων των Γυμνασίων Λυκείων του Ταύρου. Τα δύο σχολεία εκπροσωπούνται αποκλειστικά και μόνον από τους/ τις σημαιοφόρους και τις/ τους  παραστάτες με τη συνοδεία ενός εκπαιδευτικού.
  • 10.00  Δοξολογία στον Ιερό  Ναό της Αγίας  Σοφίας και ομιλία μαθητή.

Στην Κοινότητα Μοσχάτου

  • 10.30 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως  και ομιλία μαθήτριας.
  • 10.45  Κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα Σολωμού:  από το Δήμαρχο Μοσχάτου- Ταύρου, από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μοσχάτου  εκ μέρους όλων των Δημοτικών σχολείων του Μοσχάτου  και από το 2ο Γυμνάσιο Μοσχάτου  εκ μέρους όλων των Γυμνασίων Λυκείων του Μοσχάτου. Τα δύο σχολεία εκπροσωπούνται αποκλειστικά και μόνον από τους/ τις σημαιοφόρους και τις/ τους  παραστάτες με τη συνοδεία ενός εκπαιδευτικού.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε:

«Οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου, ως γνωστόν, για λόγους αντιμετώπισης του covit-19 δεν θα πραγματοποιηθούν. Όμως τα παιδιά μας “παρελαύνουν” περήφανα στην καρδιά μας και το μυαλό μας και μας θυμίζουν τα παιδιά του έπους του ΄40 και της Εθνικής Αντίστασης και μας γεμίζουν υπερηφάνεια. Θα παραστώ εκ μέρους όλου του Δήμου στις δοξολογίες των Ιερών Ναών της Αγίας Σοφίας και της Μεταμορφώσεως Σωτήρος όπου θα εκφωνηθεί και η τιμητική ομιλία από τη σχολική κοινότητα ενώ οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν όπως ακριβώς αναφέρονται στο πρόγραμμα. Τέλος θα απονεμηθούν, όπως κάθε χρόνο, βιβλία εκ μέρους του Δήμου στους διακριθέντες μαθητές όλων των τμημάτων των σχολείων Μοσχάτου και Ταύρου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Πιστεύω ακράδαντα ότι το νόημα της 28ης Οκτωβρίου είναι βαθιά χαραγμένο στη συνείδησή μας γιατί  το «ΟΧΙ» του  1940 και το έπος της Εθνικής Αντίστασης, το «ΟΧΙ» των Ελλήνων, ήταν μια κορυφαία πράξη αντίστασης  στη νεώτερη Ιστορία ενάντια στο  φασισμό και ναζισμό και μια εξίσου κορυφαία στάση υπεράσπισης της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και του Ανθρώπου. Το ίδιο ακριβώς «ΟΧΙ» εκπέμπουμε πάντα οι Έλληνες εναντίον καθενός ο οποίος επιβουλεύεται τα ίδια πανανθρώπινα ιδανικά και τις καθολικές αξίες του πολιτισμού μας».

Χρόνια πολλά με υγεία σε όλες και όλους τους συμπολίτες
Σχολιάστε