Δήμαρχος Λαρισαίων: «Δεν ξεχνάμε. Ποτέ ξανά φασισμός»

Σε συνθήκες πανδημίας και περιοριστικών μέτρων πραγματοποιήθηκε με λιτό τρόπο η επετειακή εκδήλωση για την απελευθέρωση της Λάρισας από τους Γερμανούς, στις 23 Οκτωβρίου του 1944.

Η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στο Ηρώο της πόλης στο Φρούριο, με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και η λιτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγή.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης σε δηλώσεις αφού τόνισε ότι η φετινή επέτειος τιμάται σε δύσκολες συνθήκες πανδημίας και με περιοριστικά μέτρα, συμπλήρωσε πως το νόημα της επετείου δεν πρέπει να ξεχαστεί. «Δεν μπορούμε να μην τιμήσουμε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία της χώρας. Αποτελεί υποχρέωση και καθήκον»

Παράλληλα, ο Δήμαρχος τόνισε ότι φέτος η επέτειος της απελευθέρωσης της Λάρισας συμπίπτει με την ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής και την δικαστική απόφαση με την οποία η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζεται εγκληματική οργάνωση και ο ηγετικός πυρήνας οδηγείται στην φυλακή. Προκαλούν ανατριχίλα, όταν τόσα χρόνια μετά τις θηριωδίες των Ναζί στην χώρα μας, υπάρχουν άνθρωποι που μετείχαν στα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, να συμμετέχουν σε επιθέσεις και χαιρετούν φασιστικά.

Το μήνυμα της σημερινής επετείου για την απελευθέρωση της Λάρισας και η απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής στέλνουν ένα μήνυμα στην κοινωνία μας: να μην ξεχνά και να αγωνίζεται για να μην επιτρέψει την αναβίωση του φασισμού.
Σχολιάστε