OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμαρχος Κέρκυρας: “Ο Δήμος μας δεν ολιγώρησε για τις γαλάζιες σημαίες”

Σχετικά με τη δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου Δημήτρη Θεόδοτου, ότι η Δημοτική Αρχή δεν αντιμετώπισε το θέμα για τις γαλάζιες σημαίες όπως θα όφειλε, η Δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου δήλωσε:

“ Σχετικά με την δήλωση του του Δημοτικού Συμβούλου Δημήτρη Θεόδοτου για τις γαλάζιες σημαίες και για να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, θέλω να διευκρινίσω:

Το 2013 υπήρχαν γαλάζιες σημαίες σε 35 παραλίες στον ενιαίο Δήμο Κέρκυρας. Το 2014 χάθηκαν 5 ενώ το 2015 χάθηκαν όλες έως το 2019. Οι μόνες τέσσερις ήταν από resort στις παραλίες Κομμένο, Κοντόκαλι, Αλυκές Ποταμού και Δασιάς.

Φέτος έχουν υποβληθεί 12 υποψηφιότητες για γαλάζιες σημαίες στις παραλίες Μπαρμπάτι, Ύψος2, Δασιά club Med, Παλαιοκαστρίτσα 2 Έρμονες, Γλυφάδα, Μπενίτσες, Άγιος Γόρδης, Αγία Αικατερίνη και Κανόνι. Οι δυο τελευταίες υποβάλλονται για πρώτη φορά.

Ο μόνος λόγος που δεν προλάβαμε φέτος, είναι γιατί οι προμηθευτές λόγω Πανδημίας, δεν είχαν πρόσβαση στα απαραίτητα υλικά, ώστε να φτιαχτεί ο αναγκαίος και εγκεκριμένος εξοπλισμός για τις υποψίες παραλίες.

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων όχι μόνο δεν ολιγώρησε, αλλά φρόντισε να κερδίσει όλες τις γαλάζιες σημαίες που χάθηκαν το 2015 με την προσθήκη μάλιστα ακόμη δύο.”

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice