OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Τι απαντά ο Δήμαρχος Θάσου στην ανακοίνωση/καταγγελία της Τ.Ε Θάσου του ΚΚΕ

Σχετικά με την ανακοίνωση – καταγγελία της Τ.Ε Θάσου του ΚΚΕ για την προσπάθεια φίμωσης του ΚΚΕ από την Δημοτική Αρχή Θάσου, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε τα εξής:

«Αναφορικά με τα περί “φίμωσης” της Τ.Ε Θάσου του ΚΚΕ για την αναγκαιότητα εκτέλεσης αντιπλημμυρικών έργων στη Θάσο, γνωρίζουμε σε όλους ότι η αναγκαιότητα σχεδιασμού, μελέτης και εκτέλεσης αντιπλημμυρικών έργων για τη θωράκιση της Θάσου συζητήθηκε αναλυτικά τόσο στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου, όσο και σε σύσκεψη στο Παλατάκι Λιμεναρίων (Αποθήκες Λιμεναρίων), μετά την πλημμύρα της 20ης Αυγούστου 2020, με τη συμμετοχή φορέων της περιοχής των Λιμεναρίων και πολιτών μεταξύ των οποίων και στελέχη της Τ.Ε Θάσου του ΚΚΕ Θάσου. Ο κ. Χρυσαφης Νικολάος, στέλεχος της Τ.Ε Θάσου του ΚΚΕ και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου”, παρευρέθηκε και στις δύο συζητήσεις.

Η αναγκαιότητα σχεδιασμού, μελέτης και εκτέλεσης αντιπλημμυρικών έργων για την θωράκιση της Θάσου είναι δεδομένη για τη Δημοτική Αρχή και εργάζεται προς την κατεύθυνση αυτή, ενώ παράλληλα έχει προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες και δυνατές άμεσες μικρές παρεμβάσεις για τις οποίες είχε τη δυνατότητα.

Η Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι τα προβλήματα αντιμετωπίζονται με πράξεις και όχι με συνθήματα και με αυτό το γνώμονα πορεύεται προς όφελος των πολιτών.

Αντιλαμβανόμαστε τη διαφορετική πολιτική άποψη παρατάξεων, περί αγώνων και διεκδικήσεων για το καλό των πολιτών δια συνθημάτων και όχι συγκεκριμένων πράξεων και ενεργειών. Την αποτελεσματικότητα αυτών των ενεργειών θα την κρίνουν οι πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση όμως, θα ήταν πρέπον τέτοια συνθήματα να μην προκαλούν ρύπανση σε δημόσιους χώρους. Θα μπορούσαν να διατυπωθούν με άλλα μέσα (πχ προσωρινά πανό, ανακοινώσεις κλπ), ή ακόμη και σε ιδιωτικούς χώρους των εκφραστών τους.

Τέλος, ο άμεσος καθαρισμός του συνθήματος από τη Δημοτική Αρχή, έγκειται στην υποχρέωση της να διατηρεί όλους τους δημόσιους χώρους καθαρούς από τέτοιες ενέργειες (συνθήματα) από όπου και αν προέρχονται».

Σχετικά Άρθρα

Στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, ο δήμαρχος Γορτυνίας Στ. Κούλης

otavoice

ΠΣτΕ: Ξεκινά έργο προστασίας της παράκτιας ζώνης Πλατάνας Κύμης

otavoice

Γ.Μυλωνάκης για Ν.Ο.Κ: «Θα χειριστούμε το θέμα με υπευθυνότητα και σεβασμό στους Νόμους»

otavoice

Δ.Σύρου-Ερμούπολης: Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα “Δ.Βικέλας”

otavoice

Άρης Παναγιωτόπουλος: «Ιερό καθήκον για εμάς η Αρχαία Ολυμπία!»

otavoice

Δ.Ν.Ιωνίας: Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μ. Θεοδωράκη «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού»

otavoice