Θρήνος στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου: Έφυγε από τη ζωή ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Χ. Φωτιάδης

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου από την είδηση του θανάτου του Χρήστου Φωτιάδη.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών άφησε την τελευταία του πνοή χθες σε ηλικία 67 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες υπέστη ανακοπή καρδιάς. «Δεν υπάρχουν λόγια… Το μεσημέρι ήμασταν μαζί και ήταν όλα μια χαρά. Ξαφνικά μαθαίνω για τον αιφνίδιο χαμό ενός καλού συναδέλφου μας και ενός καλού ανθρώπου! Καλό παράδεισο Χρήστο!» έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Κορδελιού Ευόσμου Χρήστος Δεμερτζής για τον χαμό του Χρήστου Φωτιάδη.

«Ο Χρήστος Φωτιάδης υπήρξε υπόδειγμα ήθους, ακεραιότητας, ταπεινότητας και ανθρωπιάς. Προσέφερε με ευσυνειδησία, διορατικότητα και ήθος, πολύτιμες υπηρεσίες στον τόπο του, για τον οποίο εργάστηκε σκληρά μέχρι και τις τελευταίες στιγμές της ζωής του», ανέφερε συγκλονισμένος ο Δήμαρχος για την απώλεια του στενού συνεργάτη του.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1953 στη Θεσσαλονίκη και ήταν κάτοικος Ευόσμου. Θήτευσε στο 1ο Δημοτικό σχολείο Εύοσμου και στην συνέχεια στο εξατάξιο Γυμνάσιο Αρρένων Σταυρούπολης «ΣΤ΄ Γυμνάσιο». Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και απέκτησε δύο πανεπιστημιακά πτυχία της Διοίκησης Επιχειρήσεων καθώς και του τμήματος Οικονομικών Επιστημών. Μαχητής της ζωής από τα νεανικά του χρόνια, εργάστηκε πουλώντας κουλούρια και λαχεία στις γειτονιές του Ευόσμου παράλληλα με τις σπουδές του στο Γυμνάσιο και στο Πανεπιστήμιο, για το οποίο ήταν περήφανος.

Ξεκίνησε τον επαγγελματικό του βίο στον ιδιωτικό τομέα έχοντας προϋπηρεσία σε 15 εργοδότες και κατέληξε υπάλληλος με αξιοκρατικό διαγωνισμό στην Εθνική Τράπεζα, στην οποία εν συνεχεία διετέλεσε επί σειρά ετών διευθυντής καταστημάτων. Ήταν κάτοχος μητρώου Εκπαιδευτή ενηλίκων «Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.», κάτοχος μητρώου εισηγητού ΟΑΕΔ- ΛΑΕΚ εξασκώντας το επάγγελμα του εισηγητή σε ΙΕΚ και ΚΕΚ.

Υπήρξε ιδρυτικό και ενεργό μέλος στο Μουσικό Πολιτιστικό Εργαστήρι Ευόσμου και παράλληλα ποδοσφαιριστής και γενικός γραμματέας του Αθλητικού συλλόγου ΑΙΑΣ Ευόσμου, ενώ ήταν και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Βετεράνων ποδοσφαιριστών Ευόσμου.

Υπόδειγμα προσφοράς για τον τόπο του, διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γυμνάσιου Ευόσμου καθώς και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Λυκείου Ευόσμου.

Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές εξελέγη δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Νέα Πνοή» και του ανατέθηκε η αντιδημαρχία Οικονομικών του Δήμου, στην οποία λειτούργησε υποδειγματικά, αφήνοντας με την εργατικότητά του το στίγμα της προσπάθειας και της προσφοράς και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Το τελευταίο «αντίο» θα πουν συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Χρήστο Φωτιάδη, αύριο, Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί στις 15.00 στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ενώ η ταφή θα τελεστεί στις 16.00 στα Κοιμητήρια Ευόσμου.

 
Σχολιάστε