Συνεδρίαση ΚΕΔΕ-Κυρίζογλου: «Οι δήμοι δεν είμαστε στρατός να εκτελούμε εντολές- Κυβερνητικές ευθύνες για τις μάσκες»

Δριμεία κριτική από τον Α’ Αντιπρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου για το μπάχαλο που δημιουργήθηκε στην προμήθεια των μασκών.

«Δεν είμαστε στρατός οι δήμοι και στρατιωτάκια οι δήμαρχοι, να εκτελούμε εντολές της κεντρικής εξουσίας», ανέφερε ο κ. Κυρίζογλου. «Είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχε ολιγωρία και έλλειψη έγκαιρου προγραμματισμού από τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας και με προχειρότητα πάρθηκαν αποφάσεις, της τελευταίας στιγμής. Επί δύο μήνες δεν είχαμε καμιά επίσημη ενημέρωση. Στην ΚΕΔΕ φόρτωσαν τη συγκεκριμένη διαδικασία , όχι γιατί μας υπολογίζουν αλλά γιατί έψαχναν κάποιον να αναλάβει μια ειδική αποστολή με υψηλό ρίσκο.  Τώρα κάποιοι κονδυλοφόροι ρίχνουν βολές σε εμάς, που δεν φέρουμε καμιά ευθύνη.

Εμείς κάναμε στο ακέραιο ότι μας ζητήθηκε και οι υπάλληλοι της ΚΕΔΕ υπερέβαλαν τον εαυτό τους και τους αξίζουν εύσημα. Δεν φταίμε εμείς για την αβλεψία αυτών που καθόρισαν τις προδιαγραφές», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης ο κ. Κυρίζογλου σχολίασε την ανακοίνωση της ΚΕΔΕ λέγοντας ότι «δεν μπορεί να έχουμε φιλοκυβερνητική οπτική, γιατί κάποιοι μας θεωρούν δεδομένους. Οι ανακοινώσεις μας θα πρέπει να είναι προσεκτικές και να κρίνουν την κεντρική εξουσία. Δεν είμαστε κυβερνητικοί εκπρόσωποι».

Σε εξέλιξη βρίσκεται  το ΔΣ της ΚΕΔΕ με τα μέλη να τοποθετούνται επί του θέματος με βολές προς όσους ευθύνονται για την αστοχία (δείχνοντας κυρίως τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας), ενώ συνολικά υπάρχει ικανοποίηση για την λειτουργία του μηχανισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Σχολιάστε