OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Συνάντηση για το παράκτιο μέτωπο του Δήμου Δέλτα

Με φόντο την λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης, είχε συνάντηση με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα  και την  επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης ανέπτυξε εν συντομία στην κ Αντωνίου τον σχεδιασμό που προωθείται από τη διοίκηση του Δήμου για την ανάπτυξη της περιοχής και την προστασία του περιβάλλοντος ζητώντας  στήριξη από την Πολιτεία.

«Η περιοχή έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης και ο Δήμος Δέλτα έχει τη δυνατότητα  να υποστηρίξει ένα σχέδιο για τη δημιουργία  οργανωμένης τουριστικής δραστηριότητα στην περιοχή με υπολογίσιμα κοινωνικό- οικονομικά οφέλη.  Με τη χρήση των εναλλακτικών μορφών ενέργειας εκπονούμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο «πράσινης ανάπτυξης» που συνδέει την προστασία του οικοσυστήματος της περιοχής με την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την δημιουργία θέσεων εργασίας», τόνισε ο Γιάννης Ιωαννίδης και συμπλήρωσε ότι το παράκτιο μέτωπο του Δήμου Δέλτα με τη Λιμνοθάλασσα  του Καλοχωρίου είναι ένας ανεκμετάλλευτος παράδεισος που μαραζώνει.  Με ήπιες παρεμβάσεις φιλικές προς το περιβάλλον και το οικοσύστημα της περιοχής που θα είναι απόλυτα σύμφωνες με τους όρους που επιβάλλουν οι συνθήκες Natura 2000  μπορεί να ξαναγίνει ένας τόπος που θα αποτελέσει πόλο έλξης και όαση κυρίως για τους κατοίκους της Δυτικής Θεσσαλονίκης που επί τόσα χρόνια βλέπουν την περιοχή τους να υποβαθμίζεται», τόνισε ο κ Ιωαννίδης και εξήγησε στην κ Αντωνίου ότι πριν από πολλά χρόνια η περιοχή  χρησιμοποιούνταν από τους Θεσσαλονικείς καθημερινά για αυθημερόν επισκέψεις αναψυχής.

«Το προλαμβάνειν  είναι σημαντικότερο από το θεραπεύειν  και η περιοχή έχει ανάγκη από προστασία και ανάπτυξη» τόνισε ο σεβασμιότατος κ.κ Βαρνάβας.

«Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για περιβαλλοντική ανάπτυξη της περιοχής που με σωστή μελέτη ήπιες παρεμβάσεις και φυσικά αγαστή συνεργασία που όπως βλέπω υφίσταται μπορεί να βελτιωθεί.  Η κυβέρνηση στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες που προωθούν την πράσινη ανάπτυξη τόνισε η κ Αντωνίου.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Καλοχωρίου κ Πέτρος Στατερούδης.

Σχετικά Άρθρα

Η Πάτρα αποκτά ουσιαστική πρόσβαση στο Παναχαϊκό όρος

otavoice

Δ.Ραφήνας-Πικερμίου: Σύσκεψη για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

otavoice

Παρέμβαση υπουργών για το έργο της γέφυρας “Μπελεγρίνο” ζητά ο δήμαρχος Ν. Πηλίου

otavoice

Δ.Νέας Ιωνίας: Συνεργασία Μανούρη-Ασκητή για ενίσχυση κοινωνικών δομών και υγείας

otavoice

Συνεργασία Δ.Κουρέτα και Ν. Σακκά για το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων

otavoice

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές

otavoice