Ψήφισμα Δ.Σ. Χανίων για τη στήριξη του Δήμου Μυτιλήνης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων με την υπ΄ αριθμ. 417 Απόφαση, που έλαβε κατά τη συνεδρίαση της 9ης Σεπτεμβρίου 2020, εξέδωσε ψήφισμα στήριξης του Δήμου Μυτιλήνης, αναφορικά με τις δραματικές εξελίξεις στη Μόρια. Συγκεκριμένα, στο ψήφισμα επισημαίνεται:

“Με το άκουσμα των τελευταίων γεγονότων στη Μυτιλήνη ο Δήμαρχος Χανίων, κος Σημανδηράκης, επικοινώνησε άμεσα με το Δήμαρχο Μυτιλήνης, κο Κυτέλη, εξέφρασε την αλληλεγγύη του και τον ενημέρωσε ότι ο Δήμος Χανίων παραμένει ανοικτός σε οποιοδήποτε αίτημα ανθρωπιστικής βοήθειας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη αλλά ταυτόχρονα και την αλληλεγγύη του προς το Δήμο Μυτιλήνης, που πλήττεται για μία ακόμα φορά.

Το νησί τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τη μεγάλη φωτιά, που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια. Αυτό σε συνάρτηση με την υγειονομική κρίση του κορωνοϊου καθιστά την κατάσταση ακόμα πιο δυσμενή και επικίνδυνη.

Η Μυτιλήνη είναι ο Δήμος, που έχει επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης. Είμαστε αλληλέγγυοι τόσο προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και προς τους κατοίκους και πρόσφυγες. Τα ανθρώπινα δικαιώματα και η υγεία όλων πρέπει να διαφυλαχθούν και να προασπιστούν.

Προσκαλούμε τους υπόλοιπους Δήμους της Ελλάδας καθώς και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας να στηρίξουν το Δήμο Μυτιλήνης”.
Σχολιάστε