Παπαστεργίου: «Καμία μάσκα που δεν θα πληροί τις προδιαγραφές, δεν θα δοθεί σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς»

Πρόβλημα προέκυψε με τις μάσκες που θα προμήθευε η ΚΕΔΕ τον Δήμο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων του νομού, που θα ανοίξουν τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου σε ένα από τα δείγματα δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα η ΚΕΔΕ να χρειαστεί να αντικαταστήσει τις ακατάλληλες με μάσκες από άλλον προμηθευτή, έως ότου λάβει τις σχετικές διευκρινίσεις από τον προμηθευτή.

Σε ανακοίνωση μάλιστα που εξέδωσε τόνισε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να παραδοθούν από την ΚΕΔΕ σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς μάσκες που δεν πληρούν τις προδιαγραφές του διαγωνισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημάρχου Τρικκαίων:

«Η ΚΕΔΕ ανέλαβε με υπευθυνότητα να ολοκληρώσει, μετά από απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, τη διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας και παράδοσης μασκών σε όλα τα σχολεία της χώρας, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Η διαδικασία αυτή διεξήχθη σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας και νομιμότητας και πληρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, που τέθηκαν από τις υπηρεσίες μας, με βάση τις υποδείξεις των αρμοδίων επιστημόνων.

Για να είμαστε βέβαιοι ότι το υλικό που θα μας παραδοθεί ικανοποιεί πράγματι τις προδιαγραφές που θέσαμε, διεξάγουμε με δική μας πρωτοβουλία πρόσθετους δειγματοληπτικούς ποιοτικούς ελέγχους, σε πιστοποιημένα εργαστήρια .

Σε έναν τέτοιο έλεγχο, σε ποσότητα μασκών που παραλάβαμε από συγκεκριμένο προμηθευτή, διαπιστώσαμε ότι δεν πληρούσε ένα από τα κριτήρια που είχαν τεθεί σε σχέση με την περιεκτικότητα σε βαμβάκι. Γι’αυτό το λόγο αποφασίσαμε η συγκεκριμένη ποσότητα να μην παραδοθεί στα σχολεία.

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να παραδοθούν από την ΚΕΔΕ σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς μάσκες που δεν πληρούν τις προδιαγραφές του διαγωνισμού».
Σχολιάστε