OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Π.Ε. Λευκάδας: Παραμένει ο υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και για αύριο Παρασκευή (4/9)

Για τέταρτη (4η) συνεχή ημέρα παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε ολόκληρη την επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητα Λευκάδας.

Σύμφωνα με τον σημερινό Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3 / κίτρινος συναγερμός) και για αύριο, Παρασκευή (4/9).

Επιπλέον, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπει για αύριο αίθριο καιρό με βορειοδυτικούς ανέμους (δείτε την πρόβλεψη της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.hnms.gr/emy/el/forecast/deltia_kairou/prognosi_2imeron).

Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι προσεκτικοί και σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά να τηλεφωνήσουν ΑΜΕΣΩΣ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199 ή στον Πανευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.

Συνιστάται οι πολίτες να αποφεύγουν εργασίες και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια (για παράδειγμα ρίψη αναμμένου τσιγάρου, κάψιμο ξερών χόρτων και υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα όπως είναι τα δισκοπρίονα και οι συσκευές συγκόλλησης, χρήση υπαίθριων ψησταριών, κλπ.).

Ιδιαίτερα προσοχή συνιστάται προς τους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, κλπ. για την αποφυγή εργασιών στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά (κάψιμο χόρτων, κάπνισμα μελισσών, κλπ.).

Υπενθυμίζεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο (η οποία διαρκεί από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου), ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο για οποιοδήποτε λόγο, καθώς και η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών και η καύση αγρών.

Επισυνάπτονται οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες για την προστασία τους από πυρκαγιά (https://drive.google.com/file/d/1Yt19cVX56cNmNARPfqzQlfzf70U6rF4C/view?usp=sharing).

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τις δασικές πυρκαγιές, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice