Ο Δήμος Αριστοτέλη στη διεθνή τουριστική έκθεση TOUR NATUR του Ντίσελντορφ

Προσηλωμένος στον στόχο της ταχύτερης δυνατής επαναφοράς της τουριστικής προοπτικής της περιοχής στη δυναμική που είχε αποκτήσει προ κορωνοϊού, ο Δήμος Αριστοτέλη συμμετέχει ως συνεκθέτης του ΕΟΤ, στη μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση εναλλακτικού τουρισμού του κόσμου, που διεξάγεται στο Ντίσλεντορφ της Γερμανίας, με την επωνυμία “Tour Natur”.

Μέσα από τη συμμετοχή αυτή, από χθες Παρασκευή 4 Αυγούστου και μέχρι αύριο Κυριακή, ο Δήμος Αριστοτέλη προωθεί σε επαγγελματίες του trekking και του camping (Β2Β) από ολόκληρο τον ευρωπαϊκό χώρο τις θεματικές τουριστικές του προτάσεις.

Παράλληλα, στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο, τοπικοί ξενοδόχοι και πιστοποιημένοι οδηγοί βουνού αναμένεται να ενημερώσουν καταναλωτικό κοινό (Β2C) από τη Γερμανία και τις Κάτω Χώρες για το προσφερόμενο τοπικό προϊόν σε ό,τι αφορά τις περιπατητικές και adventure περιηγήσεις της περιοχής.

Η καινοτομία έγκειται στο γεγονός ότι η ενημέρωση επαγγελματιών και κοινού θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά και διαδικτυακά, μηδενίζοντας τη χρήση χαρτιού αλλά και τα κόστη παραγωγής και μεταφοράς (στη Γερμανία) έντυπου ενημερωτικού υλικού.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, σε σχετική δήλωσή του επισημαίνει:

«Συνεχίζουμε να υλοποιούμε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου μας, χωρίς αποκλίσεις, πάντα σε συνεννόηση με τους επιχειρηματίες του τουρισμού της περιοχής μας, γιατί βλέπουμε το αύριο και όχι μόνο τη σημερινή δύσκολη συγκυρία. Έχοντας εδραιώσει μια τακτική συνεργασία με τον ΕΟΤ, αξιοποιούμε την ευχέρεια της επιλογής για συμμετοχή σε εκθεσιακά γεγονότα με στοχευμένο θεματικό περιεχόμενο, που εγγυώνται και μεγαλύτερη απόδοση. Στο Ντίσλεντορφ, δεν πήγα ώστε να παραστούν κατά το δυνατόν περισσότεροι επαγγελματίες, ειδικοί στο αντικείμενο, εκείνοι που έχει αξία να πραγματοποιήσουν αποτελεσματικές επαφές με trekking specialists για την προώθηση του περιπατητικού τουρισμού κα την παράλληλη προώθηση του camping. Όλα αυτά στο πλαίσιο ενός στρατηγικού σχεδιασμού η υλοποίηση του οποίου θα ολοκληρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου με την πιστοποίηση του Αριστοτελικού Περιπάτου και την πραγματοποίηση του διεθνούς trekking trip. Συνεχίζουμε. Κάθε μέρα κι ένα βήμα, σε όλους τους τομείς.»
Σχολιάστε