Δήμος Μουζακίου: Συγκινητικές στιγμές από τον απεγκλωβισμό των κατοίκων στην Οξυά

Η αντίδραση της πρεσβυτέρας έδειξε το μεγαλείο ψυχής των κατοίκων της περιοχής

Συγκλονιστικές είναι οι περιγραφές των πρώτων κατοίκων που απεγκλωβίστηκαν από την Οξυά της Καρδίτσας. Μόλις κατέβηκαν από το ελικόπτερο μίλησαν στις κάμερες, αναφέροντας ότι το τοπίο στο χωριό είναι θλιβερό.

«Έχει αλλάξει εντελώς το τοπίο, είμαστε συνηθισμένοι σε καταστροφές και πλημμύρες στη χώρα» είπε η εγκυμονούσα γυναίκα που ήταν από τις πρώτες που απεγκλωβίστηκαν. Μαζί με την εγκυμονούσα ήταν και ένα ζευγάρι.

Η σύζυγος του ιερέα μάλιστα είχε πάρει μαζί της λουκούμια και κέρασε τους διασώστες, θέλοντας να τους ευχαριστήσει για ότι έκαναν. «Κερνάει η σύζυγος. Είχαμε φαγητό, νερό και ρεύμα δεν είχαμε» είπε ο ιερέας του χωριού.

Η γυναίκα του ιερέα με την κίνηση της να φιλέψει τους διασώστες αλλά και τους δημοσιογράφους που μετέδιδαν τις σκηνές συγκίνησε τους πάντες που βρίσκονταν στο γήπεδο αλλά και τους τηλεθεατές που παρακολουθούσαν με κομμένη ανάσα την δύσκολη επιχείρηση απεγκλωβισμού των κατοίκων.

Η γυναίκα έδειξε το μεγαλείο ψυχής που διαθέτει και δεν μπορούσε να μην ευχαριστήσει εκείνους που την έσωσαν και βρέθηκαν δίπλα της σε αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές.
Σχολιάστε