Δήμος Μουζακίου: Στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» δυο σημαντικά έργα ύψους 917.000 ΚΑΙ 31.000 ευρώ

Στάθης: «Κοιτάμε μπροστά και δημιουργούμε απ’ την αρχή το μέλλον του Δήμου μας!»

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του Δημάρχου Μουζακίου Φάνη Στάθη με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, ο πρώτος πολίτης της θεσσαλικής πόλης τον ενημέρωσε για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στο Δήμο και του εξέφρασε την επιθυμία των δημοτών, το Κέντρο Υγείας όχι μόνο να παραμείνει στο Μουζάκι αλλά και να αναβαθμιστεί.

Ο Υπουργός έχει έρθει ήδη σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και την 5η ΥΠΕ και τόνισε πως είναι δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού το Κέντρο Υγείας να παραμείνει αναβαθμισμένο στο Μουζάκι.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος του ζήτησε την ένταξη των μελετών που έχει καταθέσει για προηγούμενα έργα στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣΙΙ» και με γρήγορα αντανακλαστικά ενέκρινε:

Α)την «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων»

Β) την «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Μουζακίου».

Για το έργο των αθλητικών εγκαταστάσεων υποβλήθηκε πρόταση στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» τον 11/19, η μελέτη εγκρίθηκε με την αριθμ. απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου 324/2019 (στις 23/12/2109) και κατατέθηκε στις 27/12/2019 με αριθμ. πρωτ. 9000502 αίτημα χρηματοδότησης. Η χρηματοδότηση θα γίνει τόσο από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» (ύψους 600.000 ευρώ), όσο και από ιδίους πόρους του Δήμου (ύψους 317.000 ευρώ).

Επίσης ο Υπουργός ενημέρωσε τον Δήμαρχο πως ο Δήμος θα έχει προτεραιότητα σε προγράμματα χρηματοδότησης όπως το «Αντώνης Τρίτσης».

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις που θα εκσυγχρονιστούν είναι αυτές του Μουζακίου, του Μαυρομματίου, του Αγναντερού, της Μαγούλας και της Κρανιάς. Με το παρόν έργο θα γίνουν οι ακόλουθες εργασίες:

 1. Η καθαίρεση υφισταμένων ακατάλληλων μεταλλικών περιφράξεων
 2. Η ανακατασκευή γηπέδου καλαθοσφαίρισης της Τ.Κ Κρανιάς
 3. Η συντήρηση – επισκευή του κτιρίου της κλειστής αίθουσας προπόνησης που βρίσκεται στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Τ.Κ Μουζακίου
 4. Η μεταλλική περίφραξη ύψους τεσσάρων (4) μέτρων για την οριοθέτηση του γηπέδου καλαθοσφαίρισης της Τ.Κ Μουζακίου
 5. Η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 στην Τ.Κ Μαυρομματίου
 6. Η ανακατασκευή του διαδρόμου περιπάτου της Τ.Κ Αγναντερού
 7. Η επίστρωση με ελαστικό τάπητα του διαδρόμου περιπάτου της Τ.Κ Κρανιάς
 8. Η επίστρωση με νέο χλοοτάπητα του γηπέδου 5Χ5 της Τ.Κ Αγναντερού

Η κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ (χρηματοδότηση ύψους 31.000 ευρώ) αφορά στα:

 1. 1ο Δημοτικό Μουζακίου
 2. Νηπιαγωγείο Μαυρομματίου
 3. Δημοτικό Μαυρομματίου
 4. Δημοτικό και νηπιαγωγείο Μαγουλίτσας
 5. Δημοτικό Αγναντερού
 6. Νηπιαγωγείο Αγναντερού
 7. Δημοτικό και νηπιαγωγείο Φαναρίου
 8. Νηπιαγωγείο Λαζαρίνας
 9. Δημοτικό και νηπιαγωγείο Βατσουνιάς
 10. Γυμνάσιο Μουζακίου
 11. ΕΠΑΛ Μουζακίου
 12. Γυμνάσιο – Λύκειο Μαγούλας

«Κοιτάμε μπροστά, κάνουμε έργα πνοής και δημιουργούμε απ την αρχή το μέλλον του Δήμου μας!» ανέφερε σχετικά μετά τις ευχάριστες εξελίξεις ο Δήμαρχος Φάνης Στάθης, ο οποίος καθημερινά δίνει τη δική του μάχη με τους συνεργάτες του και τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, για να ορθοποδήσει γρήγορα το Μουζάκι και να αναπτυχθεί όπως και οι όμορφες γύρω περιοχές του.

 

 
Σχολιάστε