Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου: Προστατεύουμε την υγεία μας με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη

Με αφορμή ερωτήματα και προβληματισμούς που τέθηκαν υπόψιν μας για το περιεχόμενο των ανακοινώσεων της Δημοτικής Αρχής είτε μέσω Δελτίων Τύπου, είτε με ανακοινώσεις Αντιδημάρχων στο πλαίσιο της πολιτικής της Δημοτικής Αρχής για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, τονίζουμε τα εξής:

1. Οι στιγμές που ζούμε είναι πολύ δύσκολες και απαιτείται προσοχή από όλους μας και πιστή τήρηση των οδηγιών των ειδικών, προκειμένου και την επόμενη μέρα να είμαστε όλοι μαζί υγιείς.

2. Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι υπόθεση όλων και ιδιαίτερα όλων όσων έχουμε δημόσιο ρόλο και υπηρετούμε θεσμούς, φορείς και εν τέλει τον πολίτη κάθε ηλικίας.

3. Οι αναφορές μας σε καμία περίπτωση δεν στοχοποιούν ούτε φορείς, ούτε πρόσωπα, ούτε φυσικά πολύ περισσότερο νέα παιδιά, μαθητές και αθλητές.

Άλλωστε και στα σχολεία, όταν υπάρχει κρούσμα κλείνει μόνο το τμήμα για 14 ημέρες. Μόνο αν υπάρχουν περισσότερα κρούσματα εντός του σχολείου, μπορεί να κλείσει μια σχολική μονάδα. Έτσι και στην περίπτωση του περιστατικού που αφορούσε προπονήτρια του Σ.ΦΙ.Γ.ΜΟΣ., οι ανακοινώσεις μας δεν αφορούσαν το σύνολο της ομάδας, αθλητών, προπονητών και διοικητικών παραγόντων.

Ωστόσο όταν προκύπτουν τέτοια περιστατικά πρέπει να τηρούνται σχολαστικά οι οδηγίες του ΕΟΔΥ με τίτλο «Επικαιροποιημένες οδηγίες για διαχείριση κρούσματος COVID-19 στον αθλητισμό» και «Αρχές διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες.

Σε αυτό το πνεύμα κινήθηκε και το σχόλιο του αρμόδιου Αντιδημάρχου Αθλητισμού, ο οποίος ουσιαστικά απάντησε και σε ερωτήματα που τέθηκαν και από Συμβούλους. Το σχόλιο είχε καθαρά στόχο την προληπτική αντιμετώπιση και τίποτε παραπάνω. Αναφερόταν μόνο στην περίπτωση αθλητριών που ήρθαν σε επαφή με την προπονήτρια και στην υποχρέωση για λήψη όλων των προληπτικών μέτρων που έχει ορίσει ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Παιδείας. Σε καμία περίπτωση δεν στοχοποιούσε την ομάδα ή τα παιδιά.

Άλλωστε η δική μας θέση και λειτουργία συνολικά ως Δημοτική Αρχή δείχνει έμπρακτα τη στήριξη μας στις ομάδες και στη νέα γενιά. Οι υπεύθυνοι κάθε οργανωμένης κοινωνικής ομάδας είτε σχολικής, είτε συλλογικής οφείλουν να ενεργούν ταχύτατα σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν λάβει.

Εμείς ως Δήμος προσπαθούμε  να συμβάλλουμε στο μέτρο που μας αναλογεί στην αντιμετώπιση του αόρατου εχθρού που μαστίζει την ανθρωπότητα και πλήττει τη χώρα μας.

Ευχόμαστε καλή πορεία σε όλες τις ομάδες όλων των αθλημάτων, τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες των ειδικών!
Σχολιάστε