Δήμος Μήλου: «Καμιά αποβίβαση επιβάτη στο νησί από το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6»

Άμεση η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής Μήλου σε ότι αφορά το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6, όπου εντοπίστηκαν 12 κρούσματα κορονοϊού, μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους σε 150 επιβάτες, από το σύνολο των 1.000 επιβατών.

Ο Δήμος με έκτακτο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε διευκρίνισε πως το κρουαζιερόπλοιο δεν αποβίβασε κανέναν επιβάτη, σε αντίθεση με τα όσα μεταδόθηκαν πριν από λίγη ώρα,τονίζοντας παράλληλα πως με εντολή του Δημάρχου Μήλου, δρομολογήθηκαν ενέργειες προς αποκατάσταση της αλήθειας διότι η συγκεκριμένη είδηση δημιουργεί προβλήματα στο νησί, σε μια εποχή που η γενικότερη υγειονομική κατάσταση της χώρας με τον κορονοϊό έχει επηρεάσει εν πολλοίς τον τουρισμό και δη τα νησιά που συντηρούνται από την «βαριά» βιομηχανία της Ελλάδας.

Αναλυτικά:

«Προ ολίγων λεπτών αναρτήθηκε ψευδή είδηση σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που σχετίζεται με το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6, όπου εντοπίστηκαν 12 κρούσματα κορονοϊού, μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους σε 150 επιβάτες, από το σύνολο των 1.000 επιβατών.

Ενημερώνουμε τους δημότες της Μήλου ότι το αναφερόμενο κρουαζιερόπλοιο, με πορεία πλεύσης από τον Πειραιά στην Κρήτη και ενδιάμεσο σταθμό τη Μήλο, ΔΕΝ  ΑΠΟΒΙΒΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΠΙΒΑΤΗ ΣΤΗ ΜΗΛΟ, ΟΥΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

Το αναφερόμενο πλοίο προσήλθε ανοιχτά του κόλπου της Μήλου χωρίς να αποβιβάσει το κοινό του, με μοναδικό τουριστικό στόχο να απολαύσουν οι επιβάτες του από θαλάσσης διάσημα σημεία του νησιού μας, όπως το Κλέφτικο και το Σαρακίνικο. Θα παραμείνει ακινητοποιημένο στα ανοιχτά του λιμανιού της Μήλου, αναμένοντας οδηγίες από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Με εντολή του Δημάρχου Μήλου, έπειτα από συνεννόηση με το Λιμεναρχείο Μήλου,  δρομολογήθηκαν ενέργειες προς αποκατάσταση της αλήθειας διότι συγκεκριμένη ηλεκτρονική εφημερίδα προέβη σε διασπορά ψεύδους είδησης, επιβλαβής για το νησί μας, παραβιάζοντας τον κώδικα ειδησεογραφικής δεοντολογίας, εφόσον δεν αποτελεί έγκυρο και επαληθευμένο γεγονός.

Ο Δήμαρχος Μήλου Εμμανουήλ Μικέλης καταδικάζει κάθε προσπάθεια σπίλωσης των προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής και των υπολοίπων φορέων και δημοτών, ως προς τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας όλων και απαιτεί να διορθωθούν τα αήθη δημοσιεύματα που πανικοβάλουν τους δημότες και το τουριστικό μας κοινό».
Σχολιάστε