OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Μεσσήνης: Ανακοινώθηκε η ακύρωση του πανηγυριού της Μεσσήνης

Ακυρώνεται η παραδοσιακή εμποροπανήγυρη της Μεσσήνης για φέτος. Ειδικότερα, η μη διενέργεια της εμποροπανηγύρεως για το 2020 (από 20 έως 28 Σεπτεμβρίου) βασίζεται στη σχετική ΚΥΑ (ΦΕΚ 3573/Β/28-8-2020), σύμφωνα με την οποία επιβάλλεται προσωρινή απαγόρευση εμποροπανηγύρεων και άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Η ΚΥΑ ανανεώνεται κατόπιν σχετικής εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας προς περιορισμό του κινδύνου της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. 

Σχετική ενημέρωση έγινε χθες στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, όπου ο Δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, επεσήμανε πως εξαντλήθηκαν όλες οι δυνατότητες για τη διενέργεια του πανηγυριού, που ως γνωστόν αποτελεί οικονομική ανάσα για τις τοπικές επιχειρήσεις και ολόκληρη τη Μεσσήνη. Ωστόσο οι συνθήκες δεν επιτρέπουν την πραγματοποίησή του. Συνεπώς η Δημοτική Αρχή, εναρμονίζεται με τις σχετικές ΚΥΑ, όπως έκανε άλλωστε όλο αυτό το διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες, εκδόθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας η σχετική ανακοίνωση με το πρόγραμμα για την κάθοδο και άνοδο της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας, σύμφωνα με το οποίο δεν θα γίνουν λιτανεύσεις, λόγω των επιβαλλόμενων υγειονομικών μέτρων.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice