Δήμος Αιγάλεω: Ένωση δυνάμεων για τη βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη

Με τον ποδηλατικό γύρο στο Άλσος Αιγάλεω την Κυριακή πρωί εντάθηκαν οι δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στην πόλη.
Η μεγάλη συμμετοχή των δημοτών καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας συνεχίστηκε καθώς, μικροί και μεγάλοι, οικογένειες και παιδιά συμμετείχαν στην ποδηλατική διαδρομή, τηρώντας τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας.
Στο κάλεσμα προς όλους τους δημότες για εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης συμμετείχαν κι ο Γιάννης Γιαρεντης, Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΑΠΕΕΠ, η Καλλιόπη Παπαδάκη, εθνική συντονίστρια βιώσιμης κινητικότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κι ο Ανδρέας Λεωτσάκος, αντιπεριφερειάρχης δυτικού τομέα.
Ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας τόνισε πως η βιώσιμη κινητικότητα όπως και η ερασιτεχνική άθληση δεν είναι μια προσπάθεια που διαρκεί μια εβδομάδα.
Χρειάζεται να βρεθούν τρόποι, ώστε να διευκολύνεται η κυκλοφορία των ανθρώπων στην πόλη και στο πλαίσιο της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, η διεύθυνση προγραμματισμού, ανάπτυξης και διαφάνειας του δήμου Αιγάλεω εργάζεται για την εκπόνηση μιας ολοκληρωμένης πρότασης ώστε να υλοποιηθεί σε βάθος χρόνου με τη στήριξη της πολιτείας.
Οι δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας θα συνεχιστούν και θα κορυφωθούν στις 22 Σεπτεμβρίου όπου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο.Σχολιάστε