OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμαρχος Σαντορίνης για Τσίπρα: “Αδίκησε με ανακρίβειες την Σαντορίνη και προσέβαλε τον Δήμο και τους Σαντορινιούς”

Την έντονη αντίδραση του δημάρχου Σαντορίνης Αντώνη Σιγάλα, προκάλεσαν τα όσα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τις συνέπειες του κορονοϊού, σχετικά με την εκδήλωση για το άνοιγμα του τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στο νησί στις 13 Ιουνίου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο κόστος της συγκεκριμένης εκδήλωσης έκανε λόγο για διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και υπερτιμολογήσεις που ανήλθαν σε 80.000 ευρώ.

Με δήλωση του ο κ. Σιγάλας τονίζει μεταξύ άλλων ότι ο κ. Τσίπρας “έπεσε θύμα εσφαλμένης πληροφόρησης και οδηγήθηκε σε αθέλητη διαστρέβλωση της αλήθειας”. Ο δήμαρχος τονίζει ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναπαράγει στο δημόσιο λόγο του, ανακρίβειες και πως δυσφημεί και προσβάλει το νησί και τους κατοίκους του.

Μας αποκαλεί καταχραστές ,ένα νησί με παγκόσμια ακτινοβολία που διαφημίζει την χώρα και φέρνει εκατομμύρια στα δημόσια ταμεία.

Αναλυτικά η δήλωση του δημάρχου της Σαντορίνης:

“Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, σε επίπεδο αρχηγών, ισχυρίστηκε από το βήμα της Βουλής ότι «η εκδήλωση για την έναρξη της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας, που διοργανώθηκε στη Σαντορίνη με την παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη στις 13 Ιουνίου, κόστισε πολύ ακριβά και επιβάρυνε το δημόσιο κορβανά».

Αναφέρθηκε μάλιστα σε πολυάριθμη παρουσία συζύγων και συγγενών υπουργών που έκαναν διακοπές δημοσία δαπάνη.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έπεσε θύμα εσφαλμένης πληροφόρησης και οδηγήθηκε σε αθέλητη διαστρέβλωση της αλήθειας.

Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και καταδεικνύεται από τα στοιχεία που παραθέτουμε.

Το συνολικό κόστος της εκδήλωσης ανήλθε στο ποσό των 38.797,2 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από τον προϋπολογισμό του Δήμου Θήρας.

Σε αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνεται το σύνολο της δαπάνης για κάθε είδους υπηρεσία που παρασχέθηκε προς το Δήμο Θήρας για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Σχετικά με την ειρωνική αναφορά του κ. Τσίπρα σε «βενζινάδικο που εξέδωσε τιμολόγιο 15.000,00 €» διευκρινίζεται ότι πρόκειται για σαντορινιά εταιρεία με πολλαπλή επιχειρηματική δραστηριότητα (διοργάνωση εκδηλώσεων, εκμετάλλευση ξενοδοχειακών καταλυμάτων, παροχή υπηρεσιών συμβούλων πληροφορικής, κ.λ.π.) μεταξύ των οποίων και η εκμετάλλευση πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Το τιμολόγιο που εκδόθηκε αναφέρεται αναλυτικά στις υπηρεσίες που παρείχε η εταιρεία και φυσικά δεν αφορά στην προμήθεια καυσίμων.

Είναι τουλάχιστον ατυχές το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναπαράγει στο δημόσιο λόγο του, ανακρίβειες που είχαν γραφεί την εποχή εκείνη από το κομματικό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ «η Αυγή».

Σχετικά με την φιλοξενία συζύγων και συγγενών υπουργών στην Σαντορίνη, δηλώνουμε με κατηγορηματικό τρόπο ότι οι υπουργοί που συνόδευαν τον Πρωθυπουργό αναχώρησαν αυθημερόν από το νησί, μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Σημειώνουμε δε ότι ο υπουργός Τουρισμού κ. Χ. Θεοχάρης με πληθώρα δημοσιογράφων και συνεργατών, παρέμεινε στο νησί προκειμένου να συμμετέχει στην σημαντική εκδήλωση «Santorini – Plastic Free” που πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα, 14 Ιουνίου και για την οποία ο Δήμος Θήρας δεν επιβαρύνθηκε επιπλέον οικονομικά.

Απαντώντας στην εύλογη απορία σχετικά με το πολύ χαμηλό κόστος μιας τόσο μεγάλης εκδήλωσης μας δίνεται η ευκαιρία να ευχαριστήσουμε ακόμη μια φορά τους επιχειρηματίες της Σαντορίνης, που είτε αφιλοκερδώς είτε σε τιμή κόστους, σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή, πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της εκδήλωσης.

Αντίστοιχες ευχαριστίες και συγχαρητήρια οφείλονται και στους απλούς πολίτες-εθελοντές, που συνεισέφεραν με κάθε τρόπο στη επιτυχία της διοργάνωσης.

Υπενθυμίζουμε ότι η εκδήλωση, στην οποία αναφέρθηκε με απαξιωτικό τρόπο ο κ. Τσίπρας, απετέλεσε επικοινωνιακό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας και ενίσχυσε καταλυτικά την εικόνα της χώρας μας και της Σαντορίνης ως υγειονομικά ασφαλών τουριστικών προορισμών.

Φιλοξενήθηκαν πλέον των ογδόντα ανταποκριτών από τα κορυφαία παγκοσμίως Μέσα Ενημέρωσης τα οποία πρόβαλαν την ελκυστική εικόνα της Σαντορίνης και κατ’ επέκταση της Ελλάδας σε εκατομμύρια δυνητικούς επισκέπτες του πλανήτη.

Ειλικρινά μας θλίβει το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας με τα όσα σχετικά ανέφερε στη Βουλή, αδίκησε την Σαντορίνη και προσέβαλε τον Δήμο και τους Σαντορινιούς, υπονοώντας ότι υπήρξαμε συνεργοί στην κατασπατάληση δημοσίου χρήματος με αφορμή την εκδήλωση της 13ης Ιουνίου.

Είναι άδικο για όλους μας εδώ στην Σαντορίνη που δίνουμε έναν δύσκολο αγώνα, μέσα σε αντίξοες συνθήκες, για να κρατήσουμε το νησί μας όρθιο , την οικονομία ζωντανή και την αισιοδοξία μας για το μέλλον ακέραιη”.

Σχετικά Άρθρα

ΚΕΔΕ: Ψήφισμα για την άμεση απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη

otavoice

Αντωνακόπουλος: «Το αίτημα δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα»

otavoice

Τζιτζικώστας: «Δεν υπάρχει ευημερία και πρόοδος, χωρίς κοινωνική συνοχή & αλληλεγγύη»

otavoice

Το ευχαριστώ της East West στο δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, για την φιλοξενία στην Attica Green

otavoice

Με επιτυχία το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων στον Δήμο Οιχαλίας

otavoice

Τους πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Πατρών, υποδέχτηκε ο Κ. Πελετίδης

otavoice