Συνάντηση του Δημάρχου Αγράφων με Υφυπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη

Τα φλέγοντα, διαχρονικά προβλήματα στον τομέα της υγείας που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αγράφων, συζήτησαν χθες στο υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός υγείας κ. Βασίλειος Κοντοζαμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός και ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης.

Ενδεικτικά αναφέρθηκαν και ζητήθηκαν τα πιο κάτω:

1. «365 ημέρες το χρόνο γιατρός με ειδικότητα, εναλλάξ στο Πολυδύναμο Περιφερειακό ιατρείο Γρανίτσας και στο Περιφερειακό ιατρείο Ραπτοπούλου. Στελέχωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου με μόνιμο προσωπικό που θα εφημερεύει σε 24ωρη βάση και μέχρι να γίνει αυτό εφημερίες των γιατρών στον τόπο διορισμού τους.
2. Ίδρυση παραρτήματος ΕΚΑΒ στη Δυτική Ευρυτανία όπου ο χρόνος διακομιδής ξεπερνά τις 4 ώρες. Στελέχωση με πληρώματα ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Δυτικής Φραγκίστας . Προκήρυξη για αποφοίτους των ΙΕΚ ΕΚΑΒ , με πιστοποίηση και αν δεν καλυφθούν ,εναλλακτικά με αποφοίτους των ΙΕΚ που έχουν τη σχετική ειδικότητα.
3. Εξέταση πιθανής συνένωσης διαπεριφερειακών υπηρεσιών και ίδρυσης ΕΚΑΒ σε κεντρικό σημείο της ευρύτερης περιοχής .
4. Μέχρι να γίνει η ίδρυση, να δοθεί η δυνατότητα διασώστη οδηγού ασθενοφόρου στους πυροσβέστες του πυροσβεστικού κλιμακίου Γρανίτσας (υπάρχει νομοθετική ρύθμιση) και σε ομάδα εθελοντών που υπάρχει, μετά από εκπαίδευση του ΕΚΑΒ.
5. Κατασκευή ελικοδρομίου και ένταξη των διακομιδών στις αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ, όπως γίνεται στα νησιά που ο χρόνος διακομιδής είναι πολύ μικρότερος και πλησίον έχουν οργανωμένα νοσοκομεία.
6. Αν δεν μπορούν να γίνουν τα ελάχιστα και αυτονόητα, να δοθεί η δυνατότητα εξεύρεσης νόμιμης λύσης μέσω του Δήμου και χρηματοδότησης από το υπουργείο Υγείας.»
Σχολιάστε