OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Συμμετοχή Δήμου Πλατανιά στο Πρόγραμμα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, Σχολή Επιστημών Υγείας, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) έχει δημιουργήσει μια κινητή μονάδα, με σκοπό την αξιολόγηση των μαθησιακών δυσκολιών σε παιδιά, που φοιτούν στις μεγαλύτερες τάξεις του δημοτικού σχολείου και την παροχή βραχείας συμβουλευτικής υποστήριξης στις οικογένειές τους.

Το έργο “Εξατομικευμένη Ψυχοκοινωνική παρέμβαση και Συμβουλευτική για τις Μαθησιακές Δυσκολίες”, που υλοποιείται με τη στήριξη των Δήμων επιδιώκει να βοηθήσει τα παιδιά και τους γονείς τους να διαχειριστούν σωστά τη μαθησιακή δυσκολία και να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους.

Στο πρόγραμμα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή γονείς που έχουν παιδιά, που φοιτούν στη Γ΄ έως και ΣΤ΄ Τάξη Δημοτικού και δεν έχουν αξιολογηθεί από άλλη Υπηρεσία τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Μια διεπιστημονική ομάδα θα εντοπίζει τη φύση, το βάθος και την έκταση του προβλήματος για να αξιολογήσει τυχόν δυσκολίες που υπάρχουν. Ειδικευμένοι ψυχολόγοι, ειδικοί παιδαγωγοί, λογοθεραπευτές, κοινωνικοί λειτουργοί και νοσηλευτές καταρτίζουν εξατομικευμένο σχέδιο υποστήριξης με στόχο τη μαθησιακή και κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού για τη σωστή αντιμετώπιση της μαθησιακής δυσκολίας.

Η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στο πρόγραμμα πραγματοποιείται ΔΩΡΕΑΝ κατόπιν ραντεβού και αξιολόγησης των αναγκών κάθε παιδιού από το επιστημονικό προσωπικό του ΕΛΜΕΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να αιτηθούν την συμμετοχή των παιδιών τους στο πρόγραμμα, στις επισκέψεις της διεπιστημονικής ομάδας του ΕΛΜΕΠΑ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Κοινότητας του  Δήμου Πλατανιά, στα τηλέφωνα 2821341040 &2821341033, από Δευτέρα  έως Παρασκευή και έως τις 15/09/2020

Δείτε εδώ το φυλλάδιο:

Φυλλάδιο έργου μαθησιακές δυσκολίες

Σχετικά Άρθρα

Π.Δ.Ε: Πολιτιστική εκδήλωση για την ημέρα ποίησης

otavoice

Δ.Ραφήνας-Πικερμίου: Φεστιβάλ φωτογραφίας με επίκεντρο την κλιματική αλλαγή

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος για τα μέλη του ΚΔΑΠ-ΑμεΑ «Κρίκος»

otavoice

Δ.Πλατανιά: Πραγματοποιήθηκε η δράση με τίτλο΄΄ΣΥΜΦΟΡΑ!! ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΟΘΟΝΕΣ;΄΄

otavoice

Επίσκεψη των σπουδαστών του ΕΕΕΕΚ στον Δήμαρχο Πύργου

otavoice

Μαραθώνιος Ποίησης από τον Δήμο Αθηναίων και το ΕΚΠΑ

otavoice