OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Στον Πειραιά και στη Ραφήνα παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής για την επίβλεψη των δειγματοληπτικών ελέγχων

Πατούλης: «Η ευαισθητοποίηση και η θερμή ανταπόκριση του  κόσμου στην πρωτοβουλία μας, μας έδωσε δύναμη και ελπίδα. Ενισχύουμε το δίχτυ προστασίας των πολιτών και της Αττικής»

Με τη διενέργεια περίπου 300 δειγματοληπτικών τεστ για λοίμωξη από τον ιό SARS COVID -2 σε ταξιδιώτες που επέστρεψαν από τις διακοπές τους, λιμενικούς αλλά και σε μέλη του πληρώματος των πλοίων, στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, συμπληρώθηκε το Σαββατοκύριακο μία εβδομάδα ελέγχων από τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ.

Συνολικά τα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών που παρέμειναν στο λιμάνι του Πειραιά μία εβδομάδα ενώ μετέβησαν και στο λιμάνι της Ραφήνας, διενήργησαν πάνω από 800 δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μετέβη το Σαββατοκύριακο τόσο στον Πειραιά όσο και στη Ραφήνα όπου επόπτευσε τη διαδικασία και συντόνισε τη δράση. Στη Ραφήνα παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ε. Μπουρνούς, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας και η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Λιμενικού Ταμείου Ραφήνας Δ. Γκικάκη.

Η ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ ήταν ιδιαίτερα θερμή καθώς πολλοί ταξιδιώτες προσήλθαν εθελοντικά για να υποβληθούν σε τεστ για το κορωνοϊό. Έμφαση δόθηκε σε επιβάτες που επέστρεψαν στην Αττική από  τουριστικούς προορισμούς, υψηλής επικινδυνότητας και παρουσίασαν ύποπτα συμπτώματα.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε λιμενικούς, καθώς είναι οι πρώτοι κρατικοί λειτουργοί που έρχονται σε επαφή με τους επιστρέφοντες εκδρομείς, αλλά και σε μέλη του  πληρώματος των πλοίων που έφταναν στα λιμάνια.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων δίνονταν καθημερινά στον ΕΟΔΥ προς αξιολόγηση στο πλαίσιο της Στρατηγικής εκτίμησης της πορείας της Πανδημίας της λοίμωξης COVID – 19.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ ολοκλήρωσαν μία εβδομάδα ελέγχων στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας διενεργώντας πάνω από 800 τεστ ενώ εθελοντές μας όλες αυτές τις μέρες βρίσκονταν εκεί, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό στους επιστρέφοντες ταξιδιώτες. Η ευαισθητοποίηση και η θερμή ανταπόκριση του  κόσμου στην πρωτοβουλία μας, μας έδωσε δύναμη και ελπίδα. Ενισχύουμε το δίχτυ προστασίας των πολιτών και της Αττικής, με στοχευμένες δράσεις, συνδράμοντας στη μάχη που δίνει η χώρα μας.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχει, τους εθελοντές του ΕΔΣΝΑ και της σχολής των εθελοντών της Ναυαγοσωστικής  “Lifeguard Hellas» για την πολύτιμη συνδρομή τους αλλά και τις λιμενικές αρχές του Πειραιά και της Ραφήνας για την αμέριστη βοήθεια  και στήριξη στην προσπάθειά μας. Διανύουμε μία κρίσιμη περίοδο και το φθινόπωρο αναμένεται δύσκολο. Ωστόσο πιστεύω πως με  στοχευμένες πολιτικές πρόληψης, ενότητα, ομοψυχία και τις συστάσεις και οδηγίες του επιστημονικού μας προσωπικού, θα καταφέρουμε να βγούμε νικητές σ΄αυτή την εθνική μάχη».  

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice