OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Σπανός: “Είναι εφιαλτικές οι στιγμές που ζούμε”

Τεράστια μάχη όλη τη νύχτα από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία στα Πολιτικά της Εύβοιας και ιδιαίτερα στην παραλία των Πολιτικών, όπου «χτύπησε» η «Θάλεια», για να απεγκλωβίσει δεκάδες ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν είτε σε σπίτια, είτε σε αυτοκίνητα, ενώ μέχρι τα μεσάνυχτα χρειάστηκαν αρκετές επεμβάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τα Ψαχνά μέχρι και την Λίμνη της Εύβοιας για να σβήσουν φωτιές που είχαν ξεκινήσει από κεραυνούς.

Στα Πολιτικά δημιουργήθηκαν «ποτάμια» που ξεπερνούσαν και το 1m σε ύψος που κατευθύνονται προς την παραλία. Ακόμη και τα βαριά οχήματα της Πυροσβεστικής αδυνατούσαν να περάσουν σε διάφορα σημεία με συνέπεια οι εκκλήσεις από τους πολίτες που γίνονται για απεγκλωβισμό είτε από Ι.Χ. είτε από κατοικημένες περιοχές είτε από ένα camping της περιοχής να μην μπορούν να τους προσεγγίσουν. Πρόβλημα είχαν και τροχόσπιτα που έχουν εγκατασταθεί σε διάφορα οικόπεδα στην παραλιακή ζώνη και τα οποία έχουν κυκλώσει όγκοι νερού που κινούνται ανεξέλεγκτα.

«Είναι εφιαλτικές στιγμές που ζούμε. Όλος ο μηχανισμός είναι στο πόδι αλλά η κακοκαιρία συνεχίζεται» δηλώνει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο οποίος έχει ενεργοποιήσει την πολιτική προστασία και βαριά χωματουργικά μηχανήματα, για να μπορέσουν να προχωρήσουν με ασφάλεια, να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία ώστε να φτάσουν οι πυροσβέστες και να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους που καλούν σε βοήθεια. «Αποφύγετε κάθε εξωτερική μετακίνηση και παραμείνετε σε κλειστούς χώρους» ήταν η έκκληση που έκανε ο περιφερειάρχης στις 5.00 το πρωί καθώς τα νερά ήταν επικίνδυνα.

Δεκάδες οχήματα της Πυροσβεστικής που μεταφέρθηκαν στην περιοχή από την υπόλοιπη Ελλάδα έμειναν εγκλωβισμένα μη μπορώντας να φτάσουν σε σημεία όπου οι άνθρωποι έκαναν συνεχώς εκκλήσεις.

Όπως σημειώνουν οι χειριστές των μηχανημάτων σε πολλά σημεία το οδικό δίκτυο έχει υποχωρήσει με συνέπεια να μην είναι ασφαλείς όσοι κινούνται εκεί.

Σχετικά Άρθρα

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Καβάλας

otavoice

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice