Σε ετοιμότητα ο Δήμος Αχαρνών για το άνοιγμα των σχολείων

Μία ακόμη σύσκεψη εν όψει της επανέναρξης της νέας σχολικής χρονιάς συγκάλεσε το πρωί της Τρίτης (25/8) ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός. Παρόντες ήταν η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κ. Λουίζα Κοσμίδου, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Αστικής Ανάπτυξης κ. Νίκος Ξαγοράρης, ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Χαράλαμπος Ορφανίδης, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Γιάννης Μίχας και ο αντιπρόεδρος της Δευτεροβάθμιας κ. Γιάννης Καλάργαλης.

Η ατζέντα της σύσκεψης περιλάμβανε δύο θεματικές. Η πρώτη αφορούσε τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, προκειμένου ο Δήμος να παραδώσει τα σχολεία έτοιμα στη σχολική κοινότητα. Καθ’ όλη τη διάρκεια των προηγούμενων δύο μηνών συνεχίστηκαν αδιάκοπα οι εργασίες με την πραγματοποίηση επισκευών, αναπλάσεων και διαμόρφωσης αύλειων χώρων. Εργασίες που αποσκοπούν στην λειτουργικότητα των σχολικών μονάδων αλλά και στην αναβάθμισή τους.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην προετοιμασία που βρίσκεται εν εξελίξει για την τοποθέτηση των αιθουσών που θα στεγάσουν τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση. Σε αυτό τον τομέα έχει πραγματοποιηθεί μια πολύ μεγάλη προσπάθεια – λόγω του ασφυκτικού χρονικού πλαισίου και του μεγάλου αριθμού αιθουσών – που όλα δείχνουν πως θα τελεσφορήσει χάρη στις ενέργειες του Δημάρχου, την κοινή προσπάθεια και την αδιάκοπη εργασία.

Από εκεί και πέρα από τον Δήμαρχο δόθηκαν συγκεκριμένες κατευθύνσεις ως προς τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν τις επόμενες δύο εβδομάδες, ούτως ώστε τα σχολεία να είναι απόλυτα έτοιμα. Μεταξύ αυτών είναι οι καθαρισμοί και ο καλλωπισμός των παρτεριών, άλλες κηπουρικές εργασίες, επιδιορθώσεις, καθαρισμοί, προμήθειες υλικών κ.α.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην προετοιμασία για τις συνθήκες κορωνοϊού, όπως είναι η προμήθεια απολυμαντικών ή η τοποθέτηση του προσωπικού καθαριότητας, που θα είναι αυξημένο περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Παράλληλα έγιναν προτάσεις για περαιτέρω ενέργειες πάντοτε σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων και του Υπουργείου Παιδείας. Συνεχής είναι και η αλληλογραφία της Διεύθυνσης Παιδείας με προτάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία.

«Καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα είχαμε συνεχή συνεργασία και διαδοχικές συσκέψεις με τους Αντιδημάρχους και τους προέδρους των Σχολικών Επιτροπών και οφείλω να τους ευχαριστήσω για τη συνεχή τους προσπάθεια. Στον ευαίσθητο τομέα των σχολείων έχει γίνει μεγάλη προεργασία τους προηγούμενους μήνες, δουλειά που συνεχίζεται καθημερινά. Ενδεικτική είναι η τιτάνια προσπάθεια που συντελείται για τη λειτουργία της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

Εκεί που δίνουμε έμφαση είναι στις συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊού. Ο Δήμος μας ανταπεξήλθε κατά γενική ομολογία με τον καλύτερο τρόπο στην πρώτη περίοδο, όπου αναδειχθήκαμε πρωτοπόροι και τα αποτελέσματα ήταν απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων, μηδενικά κρούσματα και αποτελεσματικές παρεμβάσεις. Με τη συνεργασία όλων μπορούμε να έχουμε ανάλογη πορεία και αυτή τη φορά. Διαβεβαιώνουμε όλους τους γονείς πως κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Βρεττός στο περιθώριο της σύσκεψης.

 
Σχολιάστε