OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

ΠΚΜ: Εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη Β΄περιόδου 2020

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη Β’ περιόδου 2020 θα διεξαχθούν στο κτίριο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020, στην αίθουσα εξετάσεων υποψηφίων οδηγών, στον 1ο όροφο, με ώρα έναρξης τις 9.00 το πρωί.

Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται από την Τετάρτη (9/9) έως και την Τετάρτη (23/9), από τις 8.30 έως τις 14.00.

Έκτακτες υγειονομικές οδηγίες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούννα καταθέσουν αιτήσεις για τις εξετάσεις ραδιοερασιτεχνών παρακαλούνται προηγουμένως να επικοινωνούν με τον υπάλληλο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης Άγγελο Πόπτσια, στο τηλέφωνο 2310 789 397, από τις 7 έως και τις 16 Σεπτεμβρίου 2020, για να κλείσουν ραντεβού για την κατάθεση της αίτησης με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός στο χώρο εντός των γραφείων της υπηρεσίας.

Η χρήση μάσκας κατά την είσοδο στα γραφεία είναι υποχρεωτική και η χρήση γαντιών προαιρετική. Επίσης, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική την ημέρα των εξετάσεων και στην αίθουσα εξέτασης.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για συμμετοχή στις εξετάσεις

 1. Αίτηση στην οποία δηλώνει την κατηγορία που επιθυμεί να εξεταστεί ο ενδιαφερόμενος: «ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1» ή «ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ» (χορηγείται από την υπηρεσία),
 2. Ηλεκτρονικό Παράβολο 26 € (e-παράβολο στον κωδ. 5113), ή το παλιό παράβολο από ΔΟΥ (στον ΚΑΕ 3741), για όσες ΔΟΥ εκδίδουν ακόμη τέτοια παράβολα,
 3. Αστυνομική ταυτότητα, ή διαβατήριο, ή βιβλιάριο υγείας, ή άδεια οδήγησης (σε  περίπτωση υπηκόων άλλων χωρών που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, απαιτούνται αποδεικτικά  έγγραφα που σχετίζονται με την υπηκοότητά τους και την μόνιμη διαμονή τους), μαζί με τις ανάλογες κατά περίπτωση φωτοτυπίες,
 4. Υπεύθυνη δήλωση (χορηγείται από την υπηρεσία), στην οποία ο ενδιαφερόμενος δηλώνει ότι: α) δεν έχει ανακληθεί προσωρινά ή αμετάκλητα προηγούμενη άδεια ραδιοερασιτεχνικού σταθμού ασυρμάτου και β) ο τόπος μονίμου κατοικίας,
 5. Δύο ( 2 ) έγχρωμες φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου,
 6. Ανταποδοτικό τέλος υπέρ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 6 € (σχετικά στις παρατηρήσεις),
 7. Αποδεικτικό απολυτηρίου τουλάχιστον δημοτικού σχολείου (φωτοτυπία),
 8. Φάκελος από χαρτόνι με αυτιά χωρίς λάστιχο (προμήθεια από βιβλιοπωλείο ή από το κυλικείο της υπηρεσίας στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου της Διεύθυνσης).

Ιδιαιτερότητες

 1. Σε περίπτωση ανηλίκου υποψηφίου, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα του με την οποία παρέχεται η συναίνεσή του για την άσκηση των ραδιοερασιτεχνικών δραστηριοτήτων του ανηλίκου (ο ανήλικος πρέπει να είναι τουλάχιστον 12 ετών και απόφοιτος δημοτικού σχολείου).
 2. Για την περίπτωση απαλλαγής από τη γραπτή εξέταση στο κεφάλαιο Α΄ «Τεχνικά Θέματα» απαιτείται τίτλος σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμων σχολών αλλοδαπής, κατεύθυνσης ηλεκτρονικής, ή ηλεκτρολογίας, ή τηλεπικοινωνιών (κατατίθεται στην υπηρεσία επικυρωμένο φωτοαντίγραφο, μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά).
 3. Τα Α.Μ.Ε.Α. με ποσοστό 67% και άνω πληρώνουν το 50% του e παραβόλου των 26 € (υπάρχει ειδική επιλογή στην εφαρμογή).

Παρατηρήσεις

 1. Οι αιτήσεις υποβάλλονται από τους ίδιους τους ενδιαφερομένους, ή από άλλα  εξουσιοδοτημένα  από αυτούς πρόσωπα, αποκλειστικά στην υπηρεσία μας και τον υπάλληλό μας κ. Άγγελο Πόπτσια, ή σε περίπτωση απουσίας του στον αναπληρωτή του. Υποβολή των αιτήσεων και των συνοδευτικών τους δικαιολογητικών με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, (π.χ. ταχυδρομικά, ή μέσω ΚΕΠ, ή μέσω άλλων υπηρεσιών κ.λ.π.,) δε γίνεται δεκτή και καθιστά την υποψηφιότητα του ενδιαφερομένου αυτόματα άκυρη, σε κάθε περίπτωση.
 2. Σε περίπτωση που η υποβολή των πιο πάνω δικαιολογητικών γίνεται από άλλο πρόσωπο, απαιτείται θεώρηση γνησίου υπογραφής στην υποβαλλόμενη αίτηση – εξουσιοδότηση και την υπεύθυνη δήλωση, από την αστυνομία ή οποιαδήποτε δημόσια αρχή.
 3. Το ανταποδοτικό τέλος των 6 ευρώ κατατίθεται αποκλειστικά στην Τράπεζα Πειραιώς στο λογαριασμό 6215-030024-719, με καταχωρημένο το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου ραδιοερασιτέχνη στο αποδεικτικό πληρωμής.
 4. Η αίτηση υπάρχει και στο site της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

http://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=167&docid=519

 1. Η ύλη των εξετάσεων και σχετικά θέματα υπάρχουν και στο site της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

http://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=167&docid=539

 1. Κατά την ημέρα των εξετάσεων οι υποψήφιοι να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα, ή διαβατήριο, ή βιβλιάριο υγείας, ή άδεια οδήγησης (σε περίπτωση αλλοδαπών που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, άδεια παραμονής)
 2. Οι επιτυχόντες στις εξετάσεις, εφ’ όσον επιθυμούν, μπορούν στη συνέχεια να καταθέσουν δικαιολογητικά για έκδοση άδειας ραδιοερασιτέχνη και για χορήγηση διακριτικών κλήσης.

Η αίτηση με τα ανάλογα δικαιολογητικά για χορήγηση άδειας ραδιοερασιτέχνη είναι διαθέσιμη  και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:

http://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=167&docid=539

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο: 2310 789 397.

Σχετικά Άρθρα

ΚΕΔΕ: Ψήφισμα για την άμεση απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη

otavoice

Αντωνακόπουλος: «Το αίτημα δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα»

otavoice

Τζιτζικώστας: «Δεν υπάρχει ευημερία και πρόοδος, χωρίς κοινωνική συνοχή & αλληλεγγύη»

otavoice

Το ευχαριστώ της East West στο δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, για την φιλοξενία στην Attica Green

otavoice

Με επιτυχία το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων στον Δήμο Οιχαλίας

otavoice

Τους πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Πατρών, υποδέχτηκε ο Κ. Πελετίδης

otavoice