OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Πέντε δήμαρχοι του Βορείου Αιγαίου ζητούν άμεσα μέτρα περιορισμού στα ΚΥΤ- πλήρη μεταφορά μεταναστών

Παρέμβαση πέντε δημάρχων του Βορειοανατολικού Αιγαίου, όπου  με επιστολή τους  ζητούν την άμεση παράταση των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας μεταναστών-προσφύγων που διαμένουν στα ΚΥΤ Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κώ και Λέρου. Κραυγή αγωνίας την ώρα που επιδημιολογική κρίση και τουρκική προκλητικότητα δημιουργούν κλίμα αβεβαιότητας και ανησυχίας.

Οι δήμαρχοι Μυτιλήνης Ευστράτιος Κυτέλης , Χίου Σταμάτης Κάρματζης, Ανατολικής Σάμου Γεώργιος Στάντζος, Κώ Θεοδόσης Νικηταράς και Λέρου Μιχάλης Κόλιας σε κοινή γραμμή χτυπάνε καμπανάκι για την παρουσία χιλιάδων παράνομων εισερχομένων που αποτελούν μια υγειονομική βόμβα, ειδικά  σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία που υπάρχει η έξαρση στα ελληνοτουρκικά και ζητούν επιπροσθέτως την πλήρη αποσυμφόρηση των νησιών. “Να μεταφερθεί το σύνολο μεταναστών-προσφύγων”, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Με αποδέκτες τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά οι πέντε αυτοδιοικητικοί επικαλούμενοι την αρνητική κλιμάκωση των κρουσμάτων του κορονοϊού, τονίζουν ότι είναι επιβεβλημένη η παράταση για να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία, η κοινωνική ηρεμία και η προσπάθεια των ήδη πληττομένων από την υγειονομική κρίση επιχειρήσεων των νησιών.

Αυτή είναι η επιστολή των πέντε δημάρχων.

Σχετικά Άρθρα

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice

Συνεδριάζει αύριο, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ – Τα θέματα

otavoice

Υπερήφανοι οι Κώοι για τις μεγάλες επιτυχίες στον Αθλητισμό

otavoice

ΣΠΑΠ: Εργασίες επισκευής-συντήρησης των Πυροφυλακίων

otavoice

Δ.Ηρακλείου Αττικής: 31ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους

otavoice