OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Παρέμβαση παράταξης “Μπροστά Μαζί” για “το κλείσιμο της Πτέρυγας Μπόμπολα από την Δήμαρχο Πεντέλης”

Θέση στο φλέγον ζήτημα του Δήμου Πεντέλης σχετικά με την πρόθεση της δημοτικής αρχής να χρησιμοποιήσει την πτέρυγα Μπόμπολα του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ, για τις ανάγκες της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής πήρε η δημοτική παράταξη «Μπροστά Μαζί – Μελίσσια, Νέα Πεντέλη, Πεντέλη», με επικεφαλής τον Λευτέρη Κοντουλάκο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Σε δήλωσή της, η ντεκόρ Δήμαρχος Πεντέλης τον Οκτώβριο του 2019, με θέμα την μεταφορά μεταναστών, στην Πτέρυγα Μπόμπολα στα Μελίσσια, έλεγε για τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κο. Χρυσοχοίδη, πως λειτουργεί με «απαράδεκτη μυστικότητα» και προφανώς έπαιρνε η μπάλα και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κο. Βρούτση, όταν μιλούσε για «κάποιους ανεύθυνους» που έκριναν ότι βολεύει να γίνει κέντρο υποδοχής μεταναστών η Πτέρυγα Μπόμπολα.

Ύστερα ως ένας σύγχρονος Τσε Γκεβάρα, ύψωνε την γροθιά της, σε συγκέντρωση των εργαζομένων του Αμαλία Φλέμινγκ, λέγοντας πως η Πτέρυγα Μπόμπολα θα παραμείνει ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

Όμως πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις και αφού ένα χρόνο που κάθεται στην καρέκλα  της Δημάρχου Πεντέλης, ούτε που σκέφτηκε τι θα απογίνουν τα παιδιά που πρέπει να πάνε στην προσχολική εκπαίδευση, παρόλο που καθημερινά σκέφτεται τις απευθείας αναθέσεις , την παράδοση της καθαριότητας σε ιδιώτες, ύψους 1.000.000€  για 12 οδοκαθαριστές, έρχεται τώρα, 30 ημέρες πριν ξεκινήσουν τα σχολεία, να μας πει, πως είναι συμφέρουσα η πρόταση της πολιτικής της φίλης κας. Κεραμέως, να μπει δηλαδή ταφόπλακα στην Πτέρυγα Μπόμπολα ως νοσοκομείο, να πληρώσει ο Δήμος Πεντέλης 1.000.000€ για επισκευές συν 16.861€ ενοίκιο το μήνα, όπου στην τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής ομολόγησε, πως το κόστος επισκευής θα φτάσει τα 3.000.000€ και ο χώρος θα παραδοθεί μετά από 2 χρόνια.

Μέχρι τότε τα παιδιά θα τα βάλετε σε σκηνές;;;;

Από την άλλη δεν βρίσκει λογικές τις λύσεις που προτείνουν οι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης, να επισκευαστούν οι βοηθητικοί χώροι του ΝΙΕΝ, που πρόσφατα παραχωρήθηκαν από τον ΕΦΚΑ ΔΩΡΕΑΝ, που ζήτημα αν χρειαστούν 100.000€, δεν σκέφτηκε την λύση να αγοραστεί χώρος από το Πράσινο Ταμείο του Δήμου Πεντέλης(0,50) και να χτιστεί νέο σχολείο και βέβαια δεν σκέφτηκε την λύση για το που θα πάνε τα παιδιά της Δημοτικής κοινότητας Πεντέλης και Νέας Πεντέλης.

Άρα κυρία Δήμαρχε, οι μόνοι που χαίρεστε, πως θα δανειστούμε ένα κτίριο για 12 χρόνια πληρώνοντάς το 3.000.000€ για επισκευές και 16.800€ ενοίκιο το μήνα, είστε εσείς, ο συνδιοικητής σας κος. Παλαιοδήμος και οι δημοτικοί σας σύμβουλοι.

Το χειρότερο όμως είναι, πως για να πετύχετε τον σκοπό σας, βάζετε στην μέση τα κόμματα να τσακώνονται και δημιουργείτε «εμφύλιο» πόλεμο στην πόλη, ενώ θα έπρεπε να σκεφτείτε ως ΑΚΟΜΑΤΙΣΤΗ Δήμαρχος, για το συμφέρον των δημοτών.

Η δική μας στάση παραμένει ΑΚΡΙΒΩΣ η ίδια, όπως όταν το 2013 ως τότε δημοτική αρχή κάναμε παρέμβαση στον Υπουργό Υγείας κο. Άδωνι Γεωργιάδη, να μην κλείσει το Αμαλία Φλέμινγκ και την Πτέρυγα Μπόμπολα, ήταν ίδια η στάση μας όταν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κος. Χρυσοχοίδης, ήθελε να μετατρέψει την Πτέρυγα Μπόμπολα σε κέντρο υποδοχής μεταναστών, εμείς  λέγαμε να παραμείνει ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ και σήμερα που βάζετε το δίλλημα , νοσοκομείο ή προσχολική αγωγή, λέμε πάλι ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, γιατί το χρειάζεται η πόλη μας, όταν οδεύουμε προς το 2ο μεγάλο κύμα της πανδημίας του Covid-19.

Το θέμα της παιδείας είναι ύψιστης σημασίας για να το λύνετε στο πόδι, όταν θα μπορούσατε ένα χρόνο τώρα που διοικείτε, να το είχατε τελειώσει και να εφαρμόζατε λύσεις ώστε ο Δήμος Πεντέλης να αποκτούσε ΜΟΝΙΜΕΣ, ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ σχολικές εγκαταστάσεις.

Τέλος σας δίνουμε και μια συμβουλή, το κομματικό σακάκι το φοράμε πριν μπούμε στο δημαρχείο και αφού βγούμε, όταν είμαστε εντός αυτού, είμαστε ΑΥΤΟΔΙΚΟΙΚΗΤΙΚΟΙ.

Αλλά που να τα γνωρίζετε εσείς αυτά, αφού ούτε έμπειρη αυτοδιοικητικός είστε, αλλά ούτε και οργανωμένο κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας”. 

Σχετικά Άρθρα

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice

Συνεδριάζει αύριο, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ – Τα θέματα

otavoice