Παρεμβάσεις και ενίσχυση αθλητικού εξοπλισμού σε σχολεία του Δήμου Καλαμαριάς

Σε εξέλιξη βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στο Δήμο Καλαμαριάς  ένα πρόγραμμα παρεμβάσεων και ενίσχυσης με αθλητικό εξοπλισμό  σε  έξι σχολικά συγκροτήματα, καθώς παραμένουν κλειστά, λόγω θερινών διακοπών. Στόχος των εργασιών η βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων  για την ανάπτυξη ψυχαγωγικών και αθλητικών δραστηριοτήτων των μαθητών σε ασφαλείς συνθήκες και αναμένονται να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος Αυγούστου.

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν  εργασίες διόρθωσης των φθαρμένων αθλητικών δαπέδων και επανατοποθέτηση νέου επιδαπέδιου υλικού στα γήπεδα  μπάσκετ και διαγράμμιση, τοποθέτηση συνθετικού τάπητα όπου απαιτείται   αλλά και αντικατάσταση αθλητικού εξοπλισμού ( ταμπλό μπασκετών, επιτοίχιες μπασκέτες, προστατευτικές γωνίες κλπ. ). Χώροι που   είτε χρειάζονται διορθώσεις λόγω της φθοράς του χρόνου,  είτε πρέπει να αναβαθμιστούν για να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η αθλητική ενασχόληση των μαθητών.

Το έργο προϋπολογισμού 229.834 € , που συγχρηματοδοτείται  από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ),  είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Κεντρικής Μακεδονίας  «Επένδυση στην εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων και τη δια βίου μάθηση» με τίτλο «Ενίσχυση αθλητικού εξοπλισμού και βελτίωση προσβασιμότητας ΑμεΑ σε σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης  της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης». 

 
Σχολιάστε