Ενημερωτικό δελτίο για τον covid-19 εν όψει της επιστροφής των εργαζόμενων του Δήμου Βύρωνα

Ο Δήμος Βύρωνα με αφορμή την επιστροφή των εργαζομένων του Δήμου από τις καλοκαιρινές διακοπές, ενημερώνει:

Δεδομένης της επιδημιολογικής συμπεριφοράς τού ιού, το καλύτερο που έχουμε να πράξουμε είναι να πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα για τα οποία φωνάζουν οι αρμόδιοι υγειονομικοί λειτουργοί αλλά δυστυχώς δεν υιοθετούνται και δεν υλοποιούνται πάντοτε.

Το γεγονός ότι τα άτομα που έχουν μολυνθεί μπορούν να μεταδώσουν τον ιό πριν εκδηλώσουν συμπτώματα («mismatch period»), σημαίνει ότι η ανίχνευση είναι δύσκολη, είναι συνεπώς αναγκαίο να υπάρξει ένα περισσότερο εκτεταμένο δίκτυο, με περισσότερα τεστ, τα αποτελέσματα να βγαίνουν γρήγορα, αν όχι άμεσα, και η ιχνηλάτηση επαφών να γίνει πιο σχολαστική.
Η διαδικασία του testing πρέπει να εφαρμοσθεί σε μεγάλη έκταση.
Μέχρι να ανακαλυφθεί ένα αποτελεσματικό εμβόλιο και να γίνει ευρέως διαθέσιμο, να ελαχιστοποιήσουμε τις κοινωνικές μας επαφές, να τηρούμε αποστάσεις, να εφαρμόσουμε μαζικούς διαγνωστικούς ελέγχους και, ναι, να φοράμε μάσκες.

Εν όψει της επιστροφής των εργαζόμενων του Δήμου μας από την καλοκαιρινή άδεια και με σκοπό την προφύλαξη τόσο των ίδιων όσο και των συμπολιτών μας που απευθύνονται στις υπηρεσίες μας, την Τρίτη 18/8/2020 επικοινωνήσαμε με το αρμόδιο τμήμα προγραμματισμού ελέγχων του ΕΟΔΔΥ και αιτηθήκαμε τον προληπτικό έλεγχο όλων των εργαζόμενων του Δήμου. Δηλωσαν ότι λόγω αυξημένων αφίξεων τουριστών και κατά συνέπεια αυξημένων ελέγχων δεν μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα. Θα επικοινωνήσουμε πάλι την Δευτέρα 24/8/2020.

Εννοείται πως παίρνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα και προμηθευόμαστε όλα τα αναγκαία μέσα με σκοπό την διαφύλαξη της υγείας όλων μας.
Σχολιάστε