OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Πολυγύρου: Απολογισμός έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου

Ο Δήμος Πολυγύρου ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου ανακοινώνει τον παρακάτω απολογισμό:
Αγαπητοί μας συνδημότες,
εχθές, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Πολυγύρου “κεκλεισμένων των θυρών” με κύριο θέμα:
Διαβίβαση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για γνωμοδότηση στο πλαίσιο της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου “ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ – ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΙΣΧΥΟΣ 16MW – ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΡΟΥΡΛΑΚΙ ΖΩΓΡΑΦΙΤΙΚΟ  Δ.Ε ΟΡΜΥΛΙΑΣ ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ”.
Στο θέμα τοποθετήθηκε η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ προτείνοντας και συνδιαμορφώνοντας τις τελικές αποφάσεις του Δήμου, οι οποίες συνοπτικά έχουν ως εξής:
 α) Αναβολή της απόφασης επί του θέματος γνωμοδότησης, εν αναμονή της ψήφισης του νέου νόμου, αξιοποιώντας το χρονικό διάστημα μέχρι την επάνοδο του θέματος με επικέντρωση στη διαβούλευση και στην ενημέρωση της κοινωνίας.
 β) Απαίτηση από το Δήμο για ανταπόδοση του 10% επί του τζίρου της επιχείρησης, αντί του 3% που προβλέπεται απ’ την υπάρχουσα νομοθεσία ως ελάχιστο ποσοστό, προκειμένου η κοινωνία μας ν’ απολαύσει ένα αξιοπρεπές ανταποδοτικό όφελος, ανεξάρτητα από όποιες αλλαγές θα επιφέρει ο νέος νόμος.
 Και στις δύο παραπάνω αποφάσεις συνέβαλε καθοριστικά η παρουσία και η δράση της Συνεργασίας Πολιτών, με την επιχειρηματολογία που ανέπτυξε το τελευταίο χρονικό διάστημα σε επαφές με πολλούς παράγοντες του Δήμου μας και την ευαισθησία που επέδειξε στο κρίσιμο αυτό ζήτημα για τον τόπο μας.
 Επιμένουμε στην αξιοποίηση της ευκαιρίας που μας δίνεται και στη σύσταση της ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, για την οποία στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προκαλέσουμε ενημέρωση απο τους πλέον αρμόδιους. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μια δεδομένη εξέλιξη, στην οποία θα πρέπει να συμμετέχουμε με ενεργό ρόλο απολαμβάνοντας τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη.
Προ ημερήσιας διάταξης τέθηκαν από την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ τα παρακάτω θέματα:
1. Ενημέρωση από τον Δήμαρχο σχετικά με την καθυστέρηση της απόδοσης των πιστώσεων από το
ΥΠ.ΕΣ. για τις έκτακτες αναγκές του Δήμου μας, λόγω covid-19.
2. Ερώτηση προς το Δήμαρχο για αναζήτηση των τευχών της δημοπράτησης του φράγματος Χαβρία προς ενημέρωση του Δ.Σ και των πολιτών.
3. Επείγουσα ανάγκη για σύνταξη μελετών από τον Δήμο Πολυγύρου ,σχετικά με την διαχείριση του τελικού προιόντος των βιολογικών καθαρισμών Πολυγύρου, Ορμύλιας, Γαλατιστας και Μεταμόρφωσης.
4. Κατάθεση πρότασης για λήψη καταγγελτικής απόφασης του Δ.Σ. ως προς τα έκτακτα οριζόντια μέτρα περιορισμού λόγω Covid-19 που επιβλήθηκαν στο Νομό Χαλκιδικής, τα οποία – πέραν του τουρισμού και της εστίασης – θα επηρεάσουν αρνητικά και την συλλογή της πράσινης ελιάς, που θα ξεκινήσει σύντομα.
 Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας!
 Συνεργασία Πολιτών Δήμου Πολυγύρου

Σχετικά Άρθρα

Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Καβάλας

otavoice

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Σε Ξυνιάδα και Μουζάκι ο Ν. Σακκάς

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Τα συνεργεία του δήμου κάνουν δουλειά καθημερινά στην πόλη και στα χωριά μας»

otavoice

1 εκ.ευρώ για την αναστήλωση του Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας

otavoice

Δήμος Αγράφων: Άσκηση ετοιμότητας «ΛΟΓΓΙΤΣΙ 2024»

otavoice