OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Ωρωπού: «Θρηνούμε, συμπάσχουμε και αποκαθιστούμε τις παραλίες μας»

Ο Δήμος Ωρωπού και ο Δήμαρχος Γεώργος Γιασημάκης, εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια για τους ανθρώπους στην γειτονική Εύβοια που έχασαν τη ζωή τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα ανακοίνωσαν ότι από σήμερα ξεκινούν τις εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης όλων των παραλιών του Δήμου, που δέχθηκαν βαρύ περιβαλλοντικό πλήγμα.

Σε σχετικές δηλώσεις ο Δήμαρχος Ωρωπού ανέφερε:

«Από χθες θρηνούμε για τις ζωές που χάθηκαν στην γειτονική Εύβοια και παράλληλα οφείλουμε άμεσα να αποκαταστήσουμε το βαρύ πλήγμα που δέχθηκε ο Δήμος μας με την τεράστια ρύπανση με φερτά υλικά των παραλιών του. Όπως είναι ευκολονόητο, συμπάσχουμε τόσο με τους επαγγελματίες του δήμου μας οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν μία απρόσμενη για την χρονική περίοδο πραγματικότητα, όσο και με τους φίλους επισκέπτες της περιοχής μας, που προσωρινά έστω, δεν θα μπορούν να απολαύσουν την ομορφιά της θάλασσας του Ωρωπού μας. Θέλουμε όμως να γνωρίζουν, ότι από χθες ήδη, έχουν αρχίσει οι διαδικασίες για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη αποκατάσταση της εικόνας των παραλιών μας».

Χθες (9/8) ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Νίκος Πέππας βρέθηκε στον Ωρωπό και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γιώργο Γιασημάκη. Αφού πραγματοποίησε αυτοψία στις παραλίες της περιοχής, οι δυο άνδρες συζήτησαν λύσεις για να αντιμετωπιστεί από κοινού το πρόβλημα των φερτών υλικών που «ταξίδεψαν» μέσω θαλάσσης ως συνέπεια της βιβλικής καταστροφής στην Εύβοια.

Ακολουθώντας τις οδηγίες του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Αττικής, η Περιφέρειά είναι στο πλευρό του Ωρωπού και έτοιμοι να συνδράμουν όπου χρειαστεί.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice