Δήμος Ωρωπού: Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς ο καθαρισμός των ακτών

Συνολικά 37 μηχανήματα σε όλο το μήκος της παραλίας

Η Περιφέρεια Αττικής από την πρώτη στιγμή που προέκυψε η μεγάλη καταστροφή των πλημμυρικών φαινομένων της Εύβοιας στέκεται δίπλα στον Δήμο Ωρωπού και στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τις προσπάθειες καθαρισμού και αποκατάστασης των ακτών του Δήμου.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης δήλωσε χαρακτηριστικά στο ξεκίνημα αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης πως: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε ενεργά στο πλευρό του Δήμου και των κατοίκων του Ωρωπού που δοκιμάζονται, συμβάλλοντας με τις υπηρεσίες μας, προκειμένου να καθαρίσουν άμεσα οι παραλίες της περιοχής και να επιστρέψει η κανονικότητα στην περιοχή» και από τότε φροντίζει να το κάνει πράξη και να το αποδεικνύει καθημερινά».

Μετά την χθεσινή επίσκεψη-αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κόκκαλη, μαζί με το συντονιστή Ν. Σταθόπουλο και το Διευθυντή Γ. Παπαδάκη, της υπηρεσίας της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας σε όλο το μήκος των «πληγωμένων» ακτών του Ωρωπού, η Περιφέρεια αποστέλλει σήμερα με εντολή του Γιώργου Πατούλη αλλά 15 μηχανήματα καθαρισμού προκειμένου να ολοκληρωθεί με ταχύτερους ρυθμούς ο καθαρισμός των παραλιών και η αποκατάσταση της εικόνας τους.

Να σημειωθεί πως από την πρώτη στιγμή επιχειρούν μαζί με τα 14 μηχανήματα του Δήμου Ωρωπού, άλλα 8 μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής, (συνολικά 37 μηχανήματα σε όλο το μήκος της παραλίας ) που συμβάλλουν τα μέγιστα στον μεγάλο αγώνα που δίνεται αυτή την ώρα, προκειμένου να αποκατασταθεί η κανονικότητα σε όσο το δυνατόν συντομότερο χρόνο.

Σε μήνυμά του σε Μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης ανέφερε:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη,από όλους εμάς στον Δήμο Ωρωπού, αλλά και από τους πολίτες της περιοχής, που αντιλαμβάνονται αυτή την προσπάθεια και νιώθουν περισσότερο ασφαλείς και περισσότερο σίγουροι,απέναντι στα απρόοπτα και τα μη αναμενόμενα.

Θα συνεχίσουμε την μεγάλη προσπάθεια και είμαστε απόλυτα βέβαιοι πως τις αμέσως επόμενες ημέρες, όλα αυτά θα έχουν περάσει και αυτό το άσχημο γεγονός θα αποτελεί μια δυσάρεστη ανάμνηση και μόνο, που θα πρέπει να παραδειγματίζει, να διδάσκει και να αφυπνίζει όλους μας».
Σχολιάστε