Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας: Ματαίωση εκδηλώσεων Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2020

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας με αφορμή την ματαίωση των πολιτιστικών του εκδηλώσεων ανακοινώνει:

Στη ματαίωση της διεξαγωγής των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη αναγκάζεται να προβεί ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας περιορισμού των συνεπειών της πανδημίας του covid-19 στην πατρίδας μας.

Ο Δήμαρχος της πόλης μας Γιάννης Βούρος σε δήλωσή του αναφέρει σχετικά: «Αγαπητές συμπολίτισσες και αγαπητοί συμπολίτες, με πόνο ψυχής είμαστε υποχρεωμένοι να ανακοινώσουμε την ακύρωση των εκδηλώσεων που σχεδιάσαμε για το φετινό πολιτιστικό Σεπτέμβρη, με στόχο και σκοπό να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία από τον κίνδυνο εξάπλωσης του covid-19 που τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα στην Αττική. Ακόμα κι αν τηρηθούν με σχολαστική ευλάβεια τα προβλεπόμενα μέτρα στους χώρους των εκδηλώσεων, είναι αδύνατον να ελεγχθεί πλήρως η συγκέντρωση του κόσμου σε αυτές (πχ στις ανοιχτές συναυλίες).

Δεν μπορώ εν τούτοις να μην αναφέρω πως τους τελευταίους μήνες καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια ώστε μετά από καιρό να εξασφαλίσουμε ποιοτικές και αναγνωρισμένες παραστάσεις και συναυλίες προκειμένου να αναβαθμιστεί ο συγκεκριμένος θεσμός – παράδοση για τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα.

Φέτος μετά από αρκετά χρόνια δόθηκε έμφαση και σχεδιάστηκε προσεκτικά κάθε βήμα με σκοπό και στόχο να δημιουργηθούν γερά πολιτιστικά θεμέλια για το μέλλον. Δυστυχώς παρά την εξαιρετική δουλειά του τμήματος Πολιτισμού του Δήμου μας και την προσπάθεια όλων των συνεργατών, είμαστε υποχρεωμένοι να ακυρώσουμε τις εκδηλώσεις. Για εμάς προέχει πάντοτε το ύψιστο αγαθό της υγείας των συμπολιτών μας. Ζητάμε την κατανόησή τους. Τέλος ζητώ από όλους και ειδικά από τη νέα γενιά να εφαρμόζει κάθε ώρα, κάθε στιγμή τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων προκειμένου να σπάσουμε επιτέλους όλοι μαζί, τον φαύλο κύκλο της μετάδοσης του covid-19 . Η ζωή και η υγεία προηγείται».

 
Σχολιάστε