Δήμος Ηρακλείου: Η πρόταση της Εκκλησίας Κρήτης για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Με τους Μητροπολίτες Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο και Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάνου κ. Ανδρέα καθώς και με τον Υπογραμματέα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης Αρχιμανδρίτη Νήφωνα Βασιλάκη συναντήθηκε στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Οι Μητροπολίτες, εκπροσωπώντας την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης κατέθεσαν στον Δήμαρχο την πρόταση της Συνόδου αναφορικά με  τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Πρόκειται για τη δημιουργία ενός ανδριάντα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου με τους Κρήτες υπερασπιστές του Βυζαντίου, μία σύνθεση που θα αναδεικνύει τους άρρηκτους δεσμούς της Κρήτης με την Βυζαντινή Αυτοκρατορία.

«Θέλουμε να φτιαχτεί μία σύνθεση που θα αναδεικνύει την σύνδεση της Κρήτης με την Κωνσταντινούπολη. Βρήκαμε πρόθυμο τον Δήμαρχο Ηρακλείου και τον ευχαριστούμε γι αυτό» επεσήμανε ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενιος. «Θα δώσουμε το δικό μας μήνυμα με τους τελευταίους μαχητές του Βυζαντίου» είπε ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάνου κ. Ανδρέας.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός υπογράμμισε ότι «βρήκαμε ενδιαφέρουσα την πρόταση που μας υπεβλήθη και θα κάνουμε ότι μπορούμε. Θα ενημερώσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο και θα τα πούμε ξανά τον Σεπτέμβριο»
Σχολιάστε