Δήμος Ηρακλείου: Εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου από το ΕΔΔΥΠΠΥ

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, μέλος του Δικτύου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σε συνεργασία με τον Όμιλο Βιοϊατρική συνδιοργανώνουν την Διαδημοτική Δράση  Πρόληψης του Καρκίνου του παχέος εντέρου. Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής συμμετέχει ενεργά και σε αυτήν την Εκστρατεία. 

Με βάση τα προληπτικά πρωτόκολλα του Π.Ο.Υ. οι δημότες έχουν την ευκαιρία: 

  1. Να κάνουν τον ετήσιο έλεγχο Ανίχνευσης Αιμοσφαιρίνης Κοπράνων, αν είναι 50 έως 75 ετών, στα συνεργαζόμενα Διαγνωστικά Κέντρα με τιμή έως 3€. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να απευθυνθούν στο διαγνωστικό κέντρο Βιοϊατρικής που τους εξυπηρετεί περισσότερο και να δηλώσουν ότι θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΕΔΔΥΠΠΥ και του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου. 
  2. Να εγγραφούν στο λογισμικό των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου για να ενημερώνονται εγκαίρως για την επανεξέταση τους.
  3. Να λάβουν ηλεκτρονικά το ενημερωτικό υλικό δημιουργώντας προφίλ στο  λογισμικό των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ.  
  4. Ένας αριθμός πολιτών (έως 10% του συνόλου των παραπεμπομένων) ανασφάλιστων και απόρων, που έχουν λάβει ειδικό παραπεμπτικό μέσω του Δήμου ότι ανήκουν  στις ευπαθείς ομάδες, θα εξυπηρετείται δωρεάν. Για να λάβουν το παραπεμπτικό οι κάτοικοι του Ηρακλείου μπορούν να τηλεφωνούν εργάσιμες ημέρες και ώρες στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου στο 2102716636.

Τα διαγνωστικά κέντρα Βιοϊατρικής στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής είναι:

  • Μελίνας Μερκούρη 34, τηλ. 2102836208
  • Λ . Αμαρουσίου 14, τηλ. 2146878880Σχολιάστε