OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Αχαρνών: Ολοκληρώνονται οι εργασίες για τη στέγαση της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης

Σε έναν τιτάνιο αγώνα έχει επιδοθεί τους τελευταίους μήνες ο Δήμος Αχαρνών, προκειμένου να αντεπεξέλθει στις ανάγκες που δημιουργεί η καθιέρωση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης. Έτσι τις αμέσως επόμενες μέρες θα ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των βάσεων επί των οποίων θα τοποθετηθούν οι αίθουσες βαρέως τύπου από την ΚΤΥΠ. Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός από την πρώτη στιγμή έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο συγκεκριμένο ζήτημα, εργάστηκε προσωπικά και πίεσε με κάθε δυνατό τρόπο προκειμένου να είναι απόλυτα έτοιμος ο Δήμος.

Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας και αυξημένης δυσκολίας λόγω του μεγάλου αριθμού των απαιτούμενων αιθουσών, του μικρού χρονικού περιθωρίου, αλλά και της χρονικής συγκυρίας λόγω της πανδημίας. Περιλαμβάνει συνολικά 19 αίθουσες εκ των οποίων οι 17 αφορούν αίθουσες διδασκαλίας και 2 χώρους γραφείων, συν τους βοηθητικούς χώρους.

Ο Δήμος Αχαρνών λόγω του μεγάλου αριθμού προνηπίων είχε τη μεγαλύτερη ανάγκη αιθουσών και ως εκ τούτου πολύ μεγάλο πρόβλημα προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Χρειάστηκε σειρά ενεργειών του Δημάρχου κ. Σπύρου Βρεττού, ο οποίος πίεσε προς πάσα κατεύθυνση, ούτως ώστε να βρεθούν λύσεις και να προχωρήσουν το συντομότερο οι διαδικασίες.

smart

Αξίζει να σημειωθεί πως η πλειονότητα των Δήμων της Αττικής, αλλά και της υπόλοιπης χώρας είχαν πολύ μικρότερες ανάγκες ως προς τον αριθμό των αιθουσών. Παράλληλα μόλις πριν ένα μήνα έγινε γνωστό πως για δήμους όπως η Αθήνα, η Καλλιθέα και η Νέα Σμύρνη θα ανασταλεί η εφαρμογή της απόφασης.

Αντίθετα στο Δήμο Αχαρνών οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν με ταχύτατους ρυθμούς εντός του Αυγούστου και απομένει το μέρος των εργασιών που αφορά την ΚΤΥΠ. Μάλιστα επειδή πλέον τα περιθώρια είναι πολύ στενά υπάρχει συνεχής επικοινωνία τόσο από την πλευρά του Δημάρχου, όσο και από την πλευρά της Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Λουίζας Κοσμίδου και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιώργου Σιδηρόπουλου με τα αρμόδια στελέχη της ΚΤΥΠ, ούτως ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση στην τοποθέτηση των αιθουσών. Οι τεχνικές υπηρεσίες είναι απόλυτα έτοιμες ούτως ώστε μόλις ολοκληρωθεί η τοποθέτηση να γίνει και η σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφελείας. Σχετικά με την ετοιμότητα του Δήμου ενημερώθηκε και σήμερα επίσημα η ΚΤΥΠ, προκειμένου να προβεί άμεσα στις δικές της ενέργειες.

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση για την αντιπυρική ετοιμότητα δημάρχου Σαρωνικού με στελέχη της Πυροσβεστικής

otavoice

Στην άσκηση «Μίνωας» ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου

otavoice

Π. Σακελλαρόπουλος: «Διαρκείς οι προσπάθειες αναβάθμισης του αεροδρομίου του Αράξου»

otavoice

Αμπατζόγλου: Το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αμαρουσίου

otavoice

Η απάντηση δημάρχου Πειραιά σε δημοσιεύματα περί εμπλοκής σε οπαδική βία

otavoice

Τζιτζικώστας: Πρώτη η Κεντρική Μακεδονία στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου

otavoice