OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

To Αυτοδιοικητικό Δίκτυο Στήριξης του Παλαιστινιακού στο επίκεντρο συνάντησης του Δημάρχου Ιλίου με τον Παλαιστίνιο Πρέσβη

Συνάντηση με τον Πρέσβη του κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα κ. Marwan Toubassi είχε στο Δημαρχείο Ιλίου, ο Δήμαρχος Νίκος Ζενέτος. Παραβρέθηκαν επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος και οι αντιδήμαρχοι Οικονομικών & Διοίκησης Ανδριάνα Αλεβίζου, Περιβάλλοντος Παναγιώτα Μηλιώνη, Κοινωνικής Προστασίας Δημήτρης Βασιλόπουλος, Πολιτισμού Γιώργος Φραγκάκης και Αθλητισμού Άρης Τσιμόγιαννης.

Ο κ. Ζενέτος καλωσόρισε τον κ. Toubassi στην πόλη του Ιλίου, εξέφρασε για μια ακόμα φορά τα αισθήματα φιλίας και αδελφοποίησης με τον παλαιστινιακό λαό και επανέλαβε τη σταθερή υποστήριξή του στην επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος. «Πιστεύουμε στην ειρηνική συνύπαρξη των δυο λαών στην περιοχή και ευχόμαστε να πορευτούν με ασφάλεια και ευημερία» σημείωσε.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να ενεργοποιηθεί εκ νέου το Αυτοδιοικητικό Δίκτυο Στήριξης του Παλαιστινιακού Ζητήματος, που δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2017 με σκοπό, μεταξύ άλλων, να ασκήσει την επιρροή του για την αναγνώριση από την ελληνική κυβέρνηση ενός ελεύθερου, ανεξάρτητου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 και τη διασφάλιση της ειρήνης των δυο λαών στην περιοχή.

Από την πλευρά του, ο Πρέσβης του κράτους της Παλαιστίνης αναφέρθηκε στην πρόθεση της Ισραηλινής κυβέρνησης να προσαρτήσει παράνομα μεγάλα τμήματα γης στη Δυτική Όχθη, ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο και τον λαό του Ιλίου για την αλληλεγγύη και την υποστήριξη τους και ζήτησε την προσωπική παρέμβαση του κ. Ζενέτου στην επανενεργοποίηση του Αυτοδιοικητικού Δικτύου, το οποίο χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό σε πολιτικό επίπεδο, καθώς οι Δήμοι διαδραματίζουν κυρίαρχο ρόλο στην κοινωνία.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice