OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Συνάντηση του Δημάρχου Ασπροπύργου με τον ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας

Συνάντηση συνεργασίας, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ασπροπύργου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου με τον  Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Γεώργιο Σταμάτη και τους συνεργάτες του, παρουσία των  Αντιδημάρχων Τεχνικής Υπηρεσίας, Αειφόρου Ανάπτυξης και Πράσινης Ενέργειας και Πολεοδομίας, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, κ.κ. Αναστάσιο Παπαδόπουλο και Θεμιστοκλή Τσίγκο καθώς και τον Πρόεδρο του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η., κ. Ιωάννη Κατσαρό, για τα θέματα που επί χρόνια ταλανίζουν τον Δήμο Ασπροπύργου και συγκεκριμένα τις καταπατήσεις ιδιοκτησιών, των αυθαίρετων κατασκευών και κτισμάτων, των ρευματοκλοπών και των παράνομων υδροδοτήσεων στις περιοχές Νέα Ζωή, Νεόκτιστα και Σοφό, κυρίως από διερχόμενους Ρομά.

Μετά την ανταλλαγή απόψεων και τη συμφωνία για την από κοινού προσπάθεια αντιμετώπισης της κατάστασης, ο κ. Γενικός περιηγήθηκε με τους Αντιδημάρχους στις επίμαχες περιοχές για να αποκομίσει εικόνα μιας κατάστασης που δεν ταιριάζει σ’ έναν Δήμο, που στη χωροταξική του αρμοδιότητα επιχειρούν χιλιάδες επενδυτές, απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι, συμβάλλοντας στο 11% και πλέον του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος. Σε ένα Δήμο που ξεχωρίζει για την παραγωγική του δυναμική και παρά τη δημογραφική απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα, παρουσιάζει σταθερή αύξηση του πληθυσμού της τάξεως 4% σε ετήσια βάση.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου παρουσίασε τις ενέργειες που υλοποιούνται στην Εκπαίδευση και τον Αθλητισμό για την πληθυσμιακή ομάδα των Ρομά τονίζοντας  ιδιαίτερα την πλήρη εξυπηρέτηση και υποστήριξή τους από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες, το Κέντρο Κοινότητας, το ΤΕΒΑ και τις Κοινωνικές Δομές (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Συσσίτιο, Φαρμακείο, Πλυντήριο, Κέντρο Αστέγων), χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ένδειξη παραμέλησης από τις αρμόδιες Δημοτικές Υπηρεσίες.

Τόσο ο κ. Σταμάτης όσο και ο κ. Μελετίου εξέφρασαν την αισιοδοξία τους, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Κεντρική Κυβέρνηση θα δώσουν επιτέλους λύσεις για την προστασία των πολιτών και του περιβάλλοντος, που χρόνια τώρα πλήττονται στην καθημερινότητά τους με τον πιο βάναυσο τρόπο, από την ανεξέλεγκτη παραβατικότητα.

Είχε προηγηθεί, λίγες ημέρες πριν, συνάντηση, επί του ιδίου θέματος με τους κ.κ. Κωνσταντίνο Παϊτέρη, Πρόεδρο Ένωσης Ελλήνων Ρομά, διαμεσολαβητών και συνεργατών τους και Βασίλειο Πάτσο, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Συλλόγου Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ,  όπου και εκεί συζητήθηκε το μείζον θέμα με τις παράνομες καύσεις, καταπατήσεις και αυθαίρετες κατασκευές, για τα οποία ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι εξέθεσαν τις απόψεις τους για τη νομιμότητα των ενεργειών και την υποχρέωση τους, να ανταποκρίνονται στα δεκάδες αιτήματα πολιτών των οποίων οι περιουσίες έχουν καταπατηθεί αλλά και της αποκατάστασης του περιβάλλοντος που επιβαρύνεται καθημερινά από χιλιάδες τόνους μπαζοσκούπιδων και υπολειμμάτων καύσεων. Ενέργειες που υποστηρίζονται κατόπιν αιτήματος της Δημοτικής Αρχής από την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική.

Ο Δήμος Ασπροπύργου θα συνεχίσει να εφαρμόζει μια Κοινωνική Πολιτική τηρώντας με απόλυτη  νομιμότητα τις υποχρεώσεις του και ανταποκρινόμενος στο αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δημοτών και κατοίκων του Ασπρόπυργου, για ένα Δήμο φιλόξενο και υποστηρικτικό στον πολίτη και τα θέματα που τον απασχολούν. Ουσιαστικό συμπαραστάτη του επιχειρηματία που δραστηριοποιείται και επενδύει τον κόπο του στην ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. Στόχος μας, ένα περιβάλλον απαλλαγμένο από την καθημερινή, βάναυση και ανεξέλικτη κακοποίησή του.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice