OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Περιφέρεια Αττικής: Επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στο νησί των Κυθήρων

Την Παρασκευή (17/7), η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη επισκέφθηκε τα Κύθηρα, όπου και παρέμεινε μέχρι την Κυριακή (19/7).

Στη διάρκεια της επίσκεψής της, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κυθήρων κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη και συζήτησαν θέματα που άπτονται του εκσυγχρονισμού των υποδομών του νησιού. Επίσης, μίλησαν για τον προγραμματισμό των νέων έργων για το 2021 και για τους τρόπους ενίσχυσης της τουριστικής κίνησης στο νησί.

Επισκέφθηκε τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως είναι το γεφύρι Μάκρωνα, τα μεγάλα έργα οδοποιίας στην Κακιά Λαγκάδα και Μελιδόνι, το έργο του ΧΥΤΥ, τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Μανιτοχώρι, καθώς και τα ήδη ολοκληρωμένα έργα όπως η ανάπλαση της Πλατείας Φρατσίων και η αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες οδού Αγ. Πελαγίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μυλοποτάμου, κ. Νίκο Μαγουλά και στη συζήτησή τους τέθηκε το θέμα της ανακατασκευής του αγγλικού σχολείου και της ευρύτερης αναβάθμισης του ιστορικού οικισμού. Επίσης, συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εγχώριας Περιουσίας Κυθήρων & Αντικυθήρων κ. Ευάγγελο Βερνάρδο και μίλησαν για θέματα αρμοδιότητάς του.

Η κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Τριφύλλειο, περιηγήθηκε στους χώρους του, συνομίλησε με τον διοικητή του κ. Γεώργιο Μεγαλοκονόμο και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του νέου μοριακού αναλυτή που παρέχει τη δυνατότητα ταχείας ανίχνευσης ιογενών αναπνευστικών λοιμώξεων και λοιμώξεων COVID-19 και γενικότερα, θωρακίζει υγειονομικά το νησί.

Η Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε όμως και με τους επαγγελματίες του νησιού, οι οποίοι δίνουν τη μάχη για την ανάπτυξή του. Με τα στελέχη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λιβαδίου Κυθήρων, συζήτησε για την επίσπευση της χρηματοδότησης προγραμμάτων, την προοπτική για την απασχόληση στη γεωργία και στην κτηνοτροφία νέων ανθρώπων, αλλά και για την ανάπτυξη της οικοτεχνίας. Επίσης, μίλησαν για τα διαρκή προγράμματα ενημέρωσης δια ημερίδων από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της περιφερειακής διοίκησης Νήσων Αττικής. Με τα στελέχη του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Ποταμός συζητήθηκαν θέματα ανάδειξης του πολύ ποιοτικού τοπικού ελαιόλαδου, αλλά και θέματα τυποποίησης και μεθόδων εξαγωγής της παραγωγής στις διεθνείς αγορές. Από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους τέθηκε στην Αντιπεριφερειάρχη το θέμα της δημιουργίας σφαγείου, το οποίο θεωρείται μείζονος σημασίας για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας στο νησί, αλλά και της ανάγκης για τοποθέτηση κτηνίατρου και γεωπόνου. Με τα μέλη του Αγροτικού Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Κυθήρων, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα LEADER για την κατασκευή συσκευαστηρίου, ώστε να είναι σε θέση να εξάγουν, συζητήθηκαν θέματα ανάδειξης του μελιού που παράγουν και το οποίο έχει στο παρελθόν βραβευτεί σε διεθνείς εκθέσεις.

Με την κ. Αλέξια Νικηφοράκη, Γενική Γραμματέα του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, η Αντιπεριφερειάρχης μίλησε για θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος του νησιού και στη βιοποικιλότητά του.

Επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε την Κυριακή το πρωί το Παζάρι του Ποταμού και ενημερώθηκε από τους παραγωγούς για τα θέματα που τους απασχολούν.

Σχετικά Άρθρα

“Μαρούσι Ψηλά”, το νέο σύνθημα της υποψηφιότητας Αμπατζόγλου

otavoice

Παρουσία Αμπατζόγλου, η νέα Ψηφιακή Πλατφόρμα για τη Διαχείριση Έκτακτων Αναγκών

otavoice

Ολοκληρώθηκε η αδελφοποίηση του Δήμου Πύργου και της γερμανικής πόλης Molln

otavoice

Π.Ε. Λευκάδας: Ξεκίνησαν νέα τεχνικά έργα στην Ε.Ο. Σύβρος-Άγιος Ηλίας

otavoice

Δήμος Κιλκίς: Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τους ανθρώπους με αυτισμό

otavoice

Πλατανιάς: Με επιτυχία, το FINAL-4 του Πρωταθλήματος Μπάσκετ Εφήβων Κρήτης

otavoice